Poznáte toto nádraží?
Foto: autorka

Poznáte toto nádraží?

25. 3. 2017

Nádraží leží v Podkrušnohoří a končí zde vlaky. Nádražní budova je zrekonstruovaná, v poschodí se nachází nájemní byty, v přízemí kromě dopravní kanceláře je malé muzeum včetně  infocentra. Nádraží se probojovalo  mezi finalisty "Nejkrásnější nádraží", titul však neobdrželo. O rok dříve zaslouženě získala obec zmiňovaného nádraží  titul "Vesnice roku."  Dříve se tu těžilo stříbro a zinek. Obcí protékají dvě říčky a nalézá se zde poměrně dost historických památek. Nechybí rozsáhlý sportovní areál, horská naučná stezka a také turistické cesty na vrcholky Krušných hor. Celá vesnice působí  čistě a úhledně.

Fotohádanky nádraží
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Teď jsem přišla už k hotovému. Stejně bych tu nebyla nic platná. :-D
Ilona Erika Kolář
Odtajňuji: je to Merklín, konečná stanice na trase Karlovy Vary- Merklín. My jsem odtud šli na Plešivec a Klínovec. Je to moc krásná vesnice.
Alena Tollarová
Hledala jsem ráno podle Vesnice roku a vycházelo mi to jedině na Krásnou, což není možné, protože tam je jen takový přístřešek. Tak jsem toho nechala. Ale teď jsem se "merkla" podruhé a už vím.
Hana Rypáčková
Je tam sjezdovka...Ale svádí to, že je trať dál na P.
Anna Potůčková
A mám ještě jednu nápovědu - plave v názvu jeden druh ryby
Ilona Erika Kolář
Vesnice se stala vesnicí roku 2010 v určitém kraji, to jsem zapomněla poznamenat.
Anna Potůčková
Hurá, našla jsem, dokonce i hodně podobnou fotografii této budovy. Dozvěděla jsem se že : Rekonstruovaná výpravní budova ve vlastnictví obce nabízí v prvním patře pět bytů. V názvu místa je skrytá potřeba dřevorubce, kterou potřebuje při kácení vrostlých stromů. Daná potřeba má však více i jiných významů. Hodně pomohlo písmenko M. Nebyla jsem tam nikdy!
ivana kosťunová
Možná jsem neuhodla ale mám to v merku.
ivana kosťunová
V prvním nárazu mě napadla |Aš, ale další indicie to vyvracely. Stříbro, zinek-Jáchymov, taky nic. Ještě že se pořádají soutěže typu Nejhezčí nádraží. Už asi tuším a rovnou přiznávám, že ten název slyším poprvé v životě.
Zdenka Žichovská
Už vím - vesnice roku 2010 - zlatá stuha, ale ještě jsem, kvůli virtuálnímu cestování po kolejích, dnes nic užitečného neudělala. Je to M...... a teď vypnu počítač a odcházím na zahradu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.