Poznáte toto nádraží?
Foto: autorka

Poznáte toto nádraží?

28. 4. 2017

Jó, to byly časy! Na tomto nádraží jsem začínala před dvanácti lety jako osobní pokladní českých drah. Ani ne po roce osobní pokladnu zrušili zrovna jako nákladní a nyní v obrovské nádražní budově slouží pouze výpravčí. Do práce jsem ráno jezdila vlakem a  odpoledne zpět domů přes České středohoří na kole, což bylo cca 33 km.

Nádraží leží ve čtvrti jednoho okresního města a přímo u budovy se nachází veliká sklárna, v níž se vyrábí ploché sklo do automobilů. Na jednom z komínů se uhnízdil párek vzácných sokolů stěhovaných.

Další nápověda:

Stínadla se bouří, nemocnice to jistí.

Fotohádanky nádraží
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
Mně je jasné, že pro neústečáky a netepličáky to muselo být opravdu těžké.
Lenka Hudečková
Já kroužila nejprve kolem Teplic, pak Bíliny, ale nakonec jsem se vrátila do Teplic a díky austosklům jsem našla Řetenice :-)
Ilona Erika Kolář
Tak odtajňuji. Je to nádraží ŘETENICE. Jedna stanice za Teplicemi v Čechách směrem Most. Nápověda "Stínadla" kvůli fotbalovému stadionu "Na Stínadlech", který se nachází jen kousek a pak se také v této čtvrti nachází Teplická nemocnice. Hned vedle je závod největšího výrobce plochého skla ve střední Evropě. Cestující často řjíkají nádraží Teplice Řetenice, ale jsou to jen Řetenice.:)
Jitka Hašková
Tak to odhalte, včera jsem na to přišla a do rána to zapomněla.
Věra Lišková
Konečně jsem našla, bylo to pro mne těžké. Kroužila jsem okolo Stínadel, ale stejná budova nikde. Mohla by být alespoň trochu hezčí, když už si ji budu dlouho pamatovat.
Anna Čípová
Našla jsem, ale nebylo to tak snadné jako dnešní kostel.
ivana kosťunová
Tak to mám správně. Díky-Ilono.
Anna Potůčková
Tak myslím že jsem i já nádraží odhalila. Nejstarší zmínka je z r. 1282.
Zuzana Pivcová
Zatím jsem nikdy nehledala tak dlouho jako dnes, a to jsem byla od začátku ve správném městě, jen to nádraží mě zmátlo, zkoumala jsem ze všech stran to hlavní, ale viditelně nebylo to správné. Četla jsem si i čtvrti. Teprve v závěru jsem si začala prohlížet fotogalerii - nádraží toho města a tam jsem ho v záběru našla. Dobře mi tak.
Ilona Erika Kolář
Ne Ivano, je to jen jedno slovo (8 písmen). Lidi si to pletou a říkají to i s názvem okresního města.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.