Poznáte toto nádraží?
Foto: autorka

Poznáte toto nádraží?

4. 5. 2017

Nádraží je jedno ze dvou ve městě. Také se mu někdy říká malé nebo horní. Město je obklopeno ze tří stran sousedním státem.

Nápověda.:

1. Železná opona nesahá do nebe, neboj se národe, neboj se o sebe.

2. Vlak svobody.

3. Tři lipani.

 

 

 

 

Fotohádanky nádraží
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
Zapomněla jsem odtajnit. Jedná se o nádraží Aš město. Znak města tvoří tři lipani. Vlak svobody z Prahy do Aše (nejznámější masový útěk na západ) zde projel v roce 11.9.1951 až do německého Selbu a od té doby se začalo s důkladným opevňováním hranic, aby se situace nemohla opakovat. Ze 110 cestujících se jich 77 vrátilo, jednalo se většinou o studenty a pacienty z Františkových Lázní, kteří o zamýšleném útěku neměli ani tušení.
Anna Potůčková
Hledala jsem AŽ po příchodu ze zahrady a snad jsem našla. Pokud má město ve znaku 3 živočichy co plní přání, tak jsem hledala dobře
Zdenka Žichovská
Po několikadenní přestávce jsem se vrátila k hledání nádraží. Dnes to bylo docela rychlé, ve městě je kostel sv. Mikuláše - pseudorenesanční římskokatolický kostel, který byl dostavěn v roce 1871.
Helenka Vambleki
Našla jsem. Mají tam i významný strom - javor klen, obvod kmene:405 cm, výška stromu:24 m
Lenka Hudečková
Naďo, fakt že jo :-)
Naděžda Špásová
Tak už to taky mám. Manžel tam byl na vojně a dokonce si myslím, že jsem tam asi taky byla, když jsme točili seriál o celnících. Fakt má to město dlouhý název.
Jana Šenbergerová
Jezdívali jsme tam za manželovou sestrou. Zvláštní město, v ulicích samá proluka. Tam jsem poprvé viděla žluté třešně a kdysi jsme tam byli na nějaké blízké rozhledně.
Jana Kovářová
Nehledala jsem dlouho, nápověda bezvadná:)
Mirek Hahn
Tak dlouho jsem hledal až jsem to našel...
Zuzana Pivcová
Až ( pravopis :-D) jsem se divila, jak jsem to rychle našla. To díky té novodobé historii, která mě zajímá. Počátek budování železné opony.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.