Talentované děti
Foto: youtube.com

Talentované děti

31. 5. 2017

Talentované dítě – sen všech rodičů. Už od malička sledujeme všechny krůčky našeho drobečka v očekávání, že vrozená genialita, která se neprosadila u nás, si našla cestu k další generaci. Povede se mu kotrmelec ? Máme sportovního génia. Zazpívá čistě pár tónů ? Máme hudebního genia. Projeví samostatný úsudek ? Máme jedince s nadprůměrným IQ. A nelitujeme peněz za učitele, trenéry, kteří mají pomoci zrealizovat naděje vkládané do našeho geniálního potomka.

Několik dětských hudebních talentů, kteří oslovili odborníky v různých zemích, vám chci představit vnásledujících ukázkách.

  

 
 

 

 

 
 

 

 

Tak co říkáte ? Dovedete odhadnout, do jaké míry je jejich umění výsledkem velkého talentu, nebo dobrých napodobovacích schopností dětem vlastních, nebo veliké píle ? Já bych si to netroufla určit. Ale nejvíce mě oslovil malý bubeník, rytmické cítění ve věku 23 měsíců se mi zdá opravdu nadprůměrné až geniální.

hudba
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Oldřich Čepelka
Přece každý z nás má talent, dokonce víc talentů, jen většina neví, na co a i když ví, tak to nerozvíjí. Třeba absolutní hudební sluch, intuitivní počítání, ultrarychlé ruce, všelijaké vlihy, které by se rozvinuly a staly by se dovedností, nad kterou by okolí žaslo. Jen je potřeba ještě a) trénink (zvládnout to "řemeslo") a b) shodu šťastných událostí, které vás nasměrují... Ale to píšu skoro dva roky po zveřejnění článku, takže ani tohoto mého talentu si lidstvo nevšimne :-)
ivana kosťunová
Ano, to jsem měla na mysli - talent je velká vzácnost a je velmi důležité, jaké podmínky získá k dalšímu rozvoji.
Zdenka Jírová
Znám osobně jedno velmi talentované dítě - je dnes 14 letý chlapec, který od 7 let hraje perfektně na klavír, suveréně vyhrává všechny soutěže ve svém věku zde i v zahraničí, hrál na prestižních místech např, v chrámu sv. Víta , v Rudolfínu, byl vybrán japonským / jméno si nepamatuji/ nejlepším světovým klavíristou mezi desítku nejtalentovanějších dětí na světě na setkání . Je to drobný, nenápadný hoch s brejličkami. hudbou je přímo posedlý, sám složil již několik skladeb. jsem zvědavá, zda mu to vydrží do dospělosti. Je to vnuk mé dobré přítelkyně.
Ivan Petroušek
I já jsem během loňského roku měl možnost si postupně vyslechnou všechny ukázky a jak správně napsala paní Zuzana,bubnující chlapeček je na tom ze všech nejlépe. Všichni ostatní mají prakticky předem zavřené dveře ke šťastnému dětství,pokud ovšem rodiče tuto skutečnost včas nepochopí a vezmou v úvahu. Manažer to nebude určitě.Přesto je krásné hudbě alespoň trošku rozumět a vnímat ji jako balzám pro naši duši.
ivana kosťunová
To je právě to, že je těžko rozpoznatelné, kde je to talent, a kde zbožné přání rodičů a dril. Skutečný talent by se dle mého názoru měl rozvíjet a dovedu si představit, že to dokáže takovému dítěti zcela naplnit život a může být šťastné.
ivana kosťunová
Zuzko, měla jsem to doma podobné - hudebka, pěvecký sbor, návštěvy koncertů vážně hudby, i nějaká ta STM. Génius se ze mě nestal, ale dodnes jsem tátovi vděčná, že mě naučil mít ráda hudbu. Ve zlých chvílích vždy pomáhá.
Jana Šenbergerová
Dovolím si připojit svůj názor na věc. Velmi zjednodušený, ale pro mě dostatečně vysvětlující - staré duše v mladých tělech, které se dokázaly rozpomenout na to, co už zažily a uměly. Takže žádný zázrak, jenom naše neschopnost chápat. To samozřejmě nic nemění na tom, že to vypadá velmi efektně. Je mi líto dětí, na kterých se pak mnozí dospělí přiživují, a jak už tu psali přede mnou, připraví je tak o dětství. Pokud mají štěstí, mohou svůj "talent" rozvíjet přirozeně a přiměřeně dál.
Ilona Erika Kolář
Čím talentovanější dítě, tím se na něj kladou větší nároky a tím to dítě vlastně trpí a není šťastné. A jak se jich ujme nějaký manažer, tak je to úplně v háji a to je konec jejich dětství.
Anna Čípová
A mají talentované děti čas na hry s kamarády? Velmi brzy musí plnit přání dospělých a to nejen rodičů.
Zuzana Pivcová
Ukázky jsem si pozorně poslechla. Ano, přiklonila bych se k tomu bubnujícímu chlapečkovi, protože bubnování jde napodobit ze všeho nejméně. Ostatní děti mají více či méně čisté vyzpívané hlasy. A jak bylo v článku řečeno, napodobovací schopnosti. Chtěla bych uvést něco, co, prosím, neberte jako samochválu, ale jako příklad. Naše maminka byla velmi kulturní a určitě si přála mít mimořádné dcery. Zpívala s námi třeba Dvořákovy Biblické písně nebo ukolébavky ze Smetanovy Hubičky a tak. Zpívaly jsme zřejmě naprosto čistě. Vystupovaly jsme se sborem a já ještě na té slavné Soutěži tvořivosti mládeže. Ale dar od Boha to nebyl, začala jsem pak brnkat na kytaru a řvát hity Yvonne Přenosilové a dnes sotva udržím tón. :-)))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.