Poznáte toto nádraží?
foto: autorka

Poznáte toto nádraží?

9. 7. 2017

Nádraží je v historickém městě, kde nechybí zámek, původně hrad, který je  vlastně takovým křížencem mezi hradem a zámkem. V části zámku je umístěno muzeum, které vystavuje sbírky z historie města, knihtisku a sklářství, jež tento region proslavilo. Nechybí ani expozice přírody.  Město leží na úpatí jedné velmi známé  hory s pralesem a rozhlednou a  je výchozím bodem pro velkou část turistických výprav.

Nápověda:

 Zámek byl vyhlášen  Národní kulturní památkou před dvěma lety přesně na Nový rok.

 

Nejsem si zcela jista, zda už nádraží nebylo jednou uveřejněno. Nikde jsem ho nenašla, ale je možné, že jsem ho v tom množství přehlédla.

 

 

 

Fotohádanky
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
Mě to i teď připadá jiné... A to si představ, že jsem původně myslela na Český Šternberk. :))
Ilona Erika Kolář
Odtajňuji nádraží. Je to Vimperk. Ivanko, prosím Tě, kam jsi koukala, vždyť na netu to nádraží vypadá přesně jako moje foto.
ivana kosťunová
Je to beznadějné. Kašperské hory, Vimperk, Prachatice, ˇŠternberk, tam všude jsem byla a nic, žádné nádraží neodpovídá. Jste šikulky, ale já už si počkám na odtajnění.
Hana Rypáčková
Já jo.
ivana kosťunová
Nenašla a už asi nenajdu. Při pohledu na zámek jsem měla jasno, ale nádraží tam vypadá úplně jinak. Takže na férovku přiznávám, že nevím.
Zuzana Pivcová
Napřed jsem nevěděla, ale po použití nápovědy jsem to našla. Byla jsem tam kdysi na krátkém kurzu pro jihočeské němčináře o jarních prázdninách. Jenže jsem tam tehdy docestovala autobusem.
Věra Lišková
Včera, kolem Máchova jezera jsem nenašla tu správnou stanici. Ale dnes vím bez hledání, že zámek nad údolím je vidět z vlaku jen v jednom městě.
Mirek Hahn
Našel jsem to, sice mi to trvalo ale dal jsem to. Zase ten typický krytý perón. Až s tímhle seriálem na Íčku jsem si konečně ujasnil, jak mne fascinuje nádražní architektura, tedy u původních nádraží, která vznikala v době budování železnice. Moderní nádražní budovy na mne nepůsobí.
Jana Šenbergerová
Nalezeno, má hezké německé jméno.
Jana Kovářová
Mám to, město má 7 448 obyvatel.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.