Barevné punčocháče
Foto: autorka

Barevné punčocháče

24. 1. 2018

Ráda vzpomínám na veselou příhodu, kde hrály hlavní roli barevné punčocháče. Když jsem chodila na gymnázium, měli jsme jednou týdně nultou hodinu (od 7.00 - 7.45 hod) tělocvik. Profesorka nikdy ráno neměla přehled, kdo chybí, poněvadž jsme se scházely už na hřišti a docházku zapisovala až po hodině. Navíc jsme byly spojené dvě třídy, jelikož nás děvčat bylo málo a ona si nás neustále pletla.

Jednou jsme se potřebovaly s kamarádkou něco doučit a tak jsme  místo tělesné výchovy zalezly s učebnicí na záchod. Sotva jsme otevřely knihu, ozvaly se z chodby rychlé, rázné kroky. Lekly jsme se, neboť všechny holky byly venku a my správně vyhodnotily, že jde profesorka. Rychle jsme "zalítly" do jedné z kabinek, ale nedošlo nám, že dole je otvor, kterým bylo vidět nohy. Hlavou nám bleskurychle rotovaly myšlenky, co dělat. Věděly jsme, že když budou vykukovat 4 nohy, každý si domyslí, že se "ulejváme", a bude zle. V lepším případě hrozila domluva a  ztráta důvěry tělocvikářky, v horším neomluvená hodina, třídní důtka a ostuda.

Aničku napadl spásný nápad. Stouply jsme si každá jen na jednu nohu a já si na svou obula Aniččinu pantofli, Libovaly jsme si, jak je to krásně vymyšlené, ovšem pouze do doby, než jsem sklonila hlavu a spatřila neuvěřitelný obrázek. Moje tenká malinká noha v kanárkově žlutých punčocháčích  vedle velké a mohutné Aniččiny nohy v tmavě hnědých punčocháčích!

Anička zavčas zachytila můj vyděšený pohled, duchapřítomně po mně skočila, přitlačila na stěnu a zacpala mi vší silou pusu. Moc dobře mě znala a věděla, že by následovala salva smíchu, což jsme nemohly dopustit, neboť dotyčná osoba již šramotila v kabince vedle nás. Pomalu jsem se dusila, tak Anička povolila trochu ruku a já jakoby vychrochtla. Věděla jsem, že se nesmíme za žádnou cenu prozradit, tak jsem usilovně pátrala v paměti a snažila si vybavit nejsmutnější vzpomínky v mém životě (např. úmrtí babičky, našeho psa, apod.), ale marně. Vždy, když už jsem se vnitřně připravila na smutek, stačilo se podívat na Aničku a bylo zle. Její zoufalý obličej a úpěnlivé prošení naprázdno otevíranou pusou, abych byla zticha, mě přiváděly k dalším a dalším záchvatům smíchu. Chvíli mi držela pusu Anička, chvíli jsem si ji držela sama, (navíc jsme musely každá přidržovat svou druhou nohu nahoře), ale vždy, jak trochu povolil stisk, vyšlo z mých úst podivné zachrochtání, což mě nutilo ještě k většímu veselí. Pak už jsem viděla, že díky mým chrochtavým zvukům i Anička má co dělat, aby nevyprskla. Naštěstí po nekonečně dlouhých dvou minutách práskly dveře na chodbu a my byly zachráněné. Vylítly jsme z kabiny a řehtaly se jako pominuté celou hodinu, kterou  jsme chtěly věnovat učení.

Chechtaly jsme se tak vydatně, že nás bolely bránice a totálně jsme se fyzicky vyčerpaly. "Ulily" jsme se tedy úplně zbytečně. Nenaučily jsme se vůbec nic, zato  vysmáté jsme byly na měsíc dopředu.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Školních příhod se smíchem jsem taky měla spoustu, ale bohužel nějak se mi poztrácely v čase. Ale živě jsem si teď punčocháčový příběh představovala. A druhý ještě s Vláďou. Díky!
Ilona Erika Kolář
Paní Jírová, mile jste mě potěšila svým komentářem.
Ilona Erika Kolář
Děkuji vám všem za milé komentáře. K uveřejnění článku mě inspirala pozvánka na letošní pomaturitní setkání po 40 letec. Článek jsem už napsala před několika lety na svůj blog, tak jsem ho jen oprášila. Dodnes cítím, jak jsem se dusila, když mě Anička držela pusu. Pro mnohé je zřejmě překvapení, že já sportovní člověk jsem se chtěla ulít. Ale jednak jsem věděla, že budu zkoušená z biologie a doma jsem se neučila a i když mi sport nečinil nějaké problémy, brala jsem tenkrát ještě normálně. S tím bláznivým extrémním sportováním jsem začala až po porodu v 21 letech, když jsem dopadla na úplné dno a nebýt právě "extrémů ve sportu", nikdy bych se z toho nevyhrabala a skončila v nejlepším případě v psychiatrické léčebně. Vladimíre, to musela být podívaná pro bohy, vidět tě takto na stoličce. Úplně živě si to dokážu představit.:)
Zdenka Jírová
Hezká vzpomínka. My se také rády ulívaly z tělocviku, protože naše škola neměla vlastní tělocvičnu, a tak jsme pokaždé měly / my dívky/ tělocvik v jiné části města v nějaké volné tělocvičně. Nás to nebavilo jezdit po celém Ústí a tak jsme si často něco vymyslely, proč jsme se nedostavily Jednou jsme řekly, že jsme tu tělocvičnu vůbec nenašly a šly jsme domů. Dokonce nám to prošlo.
Anna Čípová
Pěkné počteníčko, díky za ně.
Lidmila Nejedlá
Ílo, to je hezká vzpomínka, dvě puberťačky na záchodě! Také jsem se chechtala všude a všemu v nevhodnou dobu.
Eva Mužíková
Ilono, stála jsem tam při čtení v duchu s vámi ... super příběh
Marie Ženatová
Díky za hezkou vzpomínku...
Blanka Macháčková
1. Taky mě překvapilo u vás to ulití z TV. 2. Chrochtání je neuvěřitelný spouštěč smíchu. Vždy to funguje. Hezky veselá vzpomínka.
Hana Rypáčková
Ilono, netypla bych tě na to, že jsi se ulejvala z tělocviku. :-) Barvily jsme kdeco, jarmilky, bílé punčocháče, trička.....Nás tedy nekontrolovali, punčocháče procházely, ale délku sukní jsme stahovaly ke kolenům, proto byla v pase na gumu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.