Pomozte nám najít prostory pro výstavu fotografií našich čtenářů
Ilustrační foto: Eva Jiříková

Pomozte nám najít prostory pro výstavu fotografií našich čtenářů

14. 2. 2018

Do rubriky FOTO DNE uložili čtenáři našeho portálu pro aktivní seniory během posledních tří let přes 15 000 fotografií. Často jde o velmi zdařilé snímky, které by mohly konkurovat i lecjakému profesionálnímu fotografovi. Ze snímků našich čtenářů jsme již sestavili tři nástěnné kalendáře a nyní jsme se rozhodli ukázat umění našich amatérských fotografů také lidem, kteří nejsou pravidelnými čtenáři našeho portálu.

Začínáme organizovat putovní výstavu fotografií, které jsme vybrali právě z rubriky FOTO DNE, a hledáme místa po celé České republice, kde by mohla být výstava instalována. Nabízejí se nejrůznější seniorské kluby, ale také prostory knihoven či městských a obecních úřadů.

Víte o nějakém vhodném místě ve vašem městě, kde by mohla být výstava instalována? Dejte nám vědět! Napište nám na redakční adresu i60@i60.cz. Uvítáme, když nám sami s organizací výstavy ve vašem městě pomůžete, zajístíte prostory, kde by mohla výstava proběhnout, a domluvíte s majiteli příslušných objektů možný termín instalace. Preferujeme místa, kde nám mohou nabídnout bezplatný pronájem na 3-5 týdnů.

Fotografie budou ve formátech A3 a A2 a budou v zasklených rámečcích typu "euroklip" s možností zavěšení na šířku i na výšku. Bude se jednat o cca 100 - 120 ks fotografií.

Děkujeme za vaši pomoc! 

fotografování
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Věro,to je pomalu bez dvou měsíců 2 roky starý článek,že by to ještě platilo?
Věra Ježková
To je moc hezký nápad. Zeptám se na radnici Prahy 7 a 9, ale příliš si od toho neslibuji.
Drahomíra Stínilová
Co vím, v Radotíně v knihovně jsou často výstavy. Jak to tam ale funguje,nevím. Před 4 lety jsme měli putovní fotografickou výstavu, každý asi 6 fotek zaměřených na námi vybrané téma. Všechny administrativní záležitosti a výstavní síně zařizovali naši učitelé, profesionální fotografové, kteří s tím mají zkušenosti. My si jen museli zarámovat fotografie a jezdit na instalace. Bylo to dost časově i trochu fyzicky náročné. Měli jsme to v na Radnici Praha 1,v Totemu v Plzni a tu poslední mám dojem HK, ale to jsem už neměla čas, tak mi vypomohli kolegové z fotoklubu. Vernisáže dopadly vždycky úspěšně a bylo to moc fajn. Doufám, že tady to taky vyjde. Jen mi připadá, že 120 fotek na stejném formátu a ve stejném rámečku bude moc.
Hana Rypáčková
Šmidingerova knihovna ve Strakonicích preferuje neziskové organizace a předsálí pronajímá zdarma.Jen má zamluvené lhůty už na půl roku.Takže připraveno k jednání.
Eva Balúchová
Taky se mě nápad s výstavou moc líbí,pozeptám se,ovšem naše lokalita není na íčku moc zastoupená.Každopádně se určitě zajedu někam na výstavu podívat.
Hana Rypáčková
Taky se poptám v knihovně a budu sdílet.
Libuše Křapová
Jájsem článek aspoň sdílela na Facebooku. Třeba se někdo chytne :-)
Eliška Murasová
Bezvadný nápad! Bylo by skvělé. kdyby se podařilo. Určitě se poptám.
Alena Tollarová
Já se také u nás poptám.
Libor Farský
To je skvělý nápad. V Broze je volný bývalý Kulturní dům s tanečním sálem, kde je výjimečně třeba hasičský ples, ale ne víc, neboť ani restauraci již nikdo řadu let neprovozuje. Bohužel má Brloh jen něco málo přes tisíc obyvatel a není na obvyklé turistické trase. Takže to není pro tutu výstavu vhodné místo. Ale možná by se hodilo pro hromadné setkání íčkařů, pokud by bylo ještě možné zprovoznit pension, který byl kdysi nad restaurací. Nemáme v našich řadách někoho od fochu, kdo by se chtěl kulturáku ujmout podnikatelsky? Pomohl bych mu na OÚ, já jsem pro obec projektoval školu a školku. Jsou zde krásné vycházky, nedaleko je Kleť se světoznámou hvězdárnou (lanovka) a do perly jižních Čech - Českého Krumlova je to asi 25 km.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.