Běh v červených šatech podpoří seniory v nouzi
FOTO: Život 90

Běh v červených šatech podpoří seniory v nouzi

18. 4. 2018

Dne 29. dubna 2018 se v Praze poběží již III. ročník celosvětového charitativního běhu Red Dress Run. Jeho výtěžek podpoří neziskovou organizaci Život 90, která se již 27 let stará o seniory a provozuje linku důvěry Senior telefon. 

Ta spolu s českou odnoží mezinárodního běžeckého klubu Hash House Harriers akci v České republice pořádá. Trať dlouhá tři kilometry povede srdcem Prahy a zúčastnit se jí mohou celé rodiny. A co je důležité: poběží se v červených šatech.

Výtěžek podpoří provoz Senior telefonu Života 90 – jedinou bezplatnou a non stop linku důvěry pro seniory v ČR. Ročně se se na ni 15 000 seniorův nouzi. „Jedna minuta provozu stojí 5 Kč. Nejčastějším problémem, se kterým lidé na Senior telefon Života 90 volají, je samota. Tvoří až 50 % hovorů. Výjimečné ale nejsou ani případy týrání a zanedbávání péče. Jen v minulém roce jsme řešili přes 150 telefonátů osob se sebevražednými tendencemi a 334 hovorů s problematikou domácího násilí nebo týrání,“ říká Jan Lorman, ředitel Života 90.

„Problémy, které trápí staré lidi, se často přehlížejí, a Red Dress Run je příležitost, jak na ně neotřelým způsobem upozornit. Minulý rok jsme vybrali 30 000 Kč a věříme, že se nám letos podaří tuto částku významně překonat. Oblékněte červené šaty, přijďte se proběhnout s námi a podpořit dobrou věc,“ zve Jan Havlík, člen vedení českých hasherů.

Startujeme 29. 4. 2018 v Praze, v 16.00 hod. od sídla Života 90, Karoliny Světlé 18, Praha. Na místě bude k dispozici šatna k převlečení a uložení věcí. Základní startovné je 200 Kč. Je možno ho uhradit online nebo na místě.

Když se v roce 1987 Američanka Donna Rhinehart, známá také jako Dáma v červeném, omylem objevila na běžeckém setkání v červených šatech a vysokých podpatcích, jen málokdo předpokládal, že se i přes svůj netradiční běžecký outfit rozhodne běh absolvovat. Ona ale nezaváhala a položila tak základy jednoho z nejrozšířenějších charitativních běhů na světě – Red Dress Run. Dáma v červeném už bohužel nežije, její odkaz ale přetrvává dál: po celém světě se pravidelně pořádají běhy v červených šatech, jejichž výtěžek je věnován na charitativní účely. V ČR je to již potřetí Život 90.

Užitečné odkazy:

Fcb event - https://www.facebook.com/events/175511926511783/

Startovné - https://www.darujme.cz/projekt/1200840

Web - https://www.zivot90.cz/2820-red-dress-run

senioři
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Rád bych upozornil, že na druhé uvedené adrese je možnost podpořit finančně libovolnou částkou velmi užitečný „Senior telefon Života 90“ - bezplatnou linku důvěry pro seniory, kterým leckdy může i život zachránit. Zvolil jsem toto řešení, neboť běžet nemohu a od doby spartakiády již nevlastním ani červené trenýrky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.