Desetinu žen trápí při sexu nízké sebevědomí. Stydí se za své tělo a milostné dovednosti
Ilustrační foto: ingimage.com

Desetinu žen trápí při sexu nízké sebevědomí. Stydí se za své tělo a milostné dovednosti

1. 3. 2019

Desetina žen se při sexu potýká s nejistotou ohledně své tělesné vizáže nebo milostných dovedností. Podobnou úzkost prožívá jen zlomek mužů. Dobrou zprávou je, že nízké sebevědomí obvykle ženy s přibývajícím věkem opouští.

Sebevědomí žen v posteli se liší i v závislosti na poloze, kterou během sexu zaujímají. Nejlépe se cítí v misionářské poloze, kterou 40 procent žen považuje za nejpohodlnější.

Nejhůře je na tom pak v tomto ohledu poloha na koníčka, v níž se nejistě cítí zhruba pětina žen. „Důležité je, aby spolu partneři vždy mluvili o tom, co jim vyhovuje a co ne. Nemá smysl, aby se žena například nutila do pozice, v níž se bude stydět či neustále myslet na to, jak vypadá,“ radí Adam Durčák, který provozuje největší český sexshop.

Všiml si, že v Čechách je stále kladen přehnaný důraz na krásu ženy, čemuž neprospívá ani online prostředí, kde se to jen hemží fotkami sexy žen – často ovšem graficky upravenými –,  které pak lidé začnou vnímat jako platnou normu krásy.

Dobrou zprávou ovšem je, že ženská nejistota ohledně vlastního těla mizí spolu s přibývajícím věkem, což je dáno i tím, že lidé mají stálého partnera, na kterého si zvyknou.

vztahy a sex
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Karel Boháček
Takhle pitomý článek jsem opravdu ještě nečetl. Žena ani u sexuologa nemluví zcela pravdu - takže jak jste na toto tvrzení přišli ? Žena se během života několikrát změní jak fyzicky tak psychicky, vliv má i zdravotní stav, počet dětí. Tvrzení má podepřít zkušenost ze sexshopu - to snad ne ?
Věra Halátová
A jak to víte? Desetina žen! Dejme tomu, že budeme počítat za ženy ty dospělé, od 18 let. Dnes už jsou to ženy, protože první sex mnoho dívek již dávno prožilo. Ženy jsou i stoleté. Takže máme ženy od 18 do 100 let. A někdo tvrdí, že z tohoto věkového rozmezí, z toho počtu žen, 10 procent neprožívá sex proto, že se stydí za své tělo? A za své milostné dovednosti? Když mají milostné dovednosti, proč se za ně stydí? No hlavní je, že ty ženy sehnaly k sobě partnery, kteří je dokázali nebo ještě pořád dokáží uspokojit a že ty ženy uspokojí ty partnery. Na nějakých přiblblých "výzkumech" snad partnerský život nikdo nebude zakládat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.