Po dvou letech opět u Písecké brány
Foto: autorka

Po dvou letech opět u Písecké brány

29. 9. 2019

Před dvěma lety jsem poprvé zjistila, že portál i60 pořádá módní přehlídky pro věkovou skupinu 60 a více, a na jednu takovou přehlídku jsem se vypravila. Své pocity a zážitky jsem tehdy popsala v článku „Byla jsem tam“. Po tom, co jsem se v minulém roce ze zdravotních důvodů nemohla této akce zúčastnit, jsem se o to více těšila na tu letošní. A nebyla jsem zklamaná.

Přijela jsem o trochu dříve, abych se pozdravila s íčkařkami, které se postupně scházely v přilehlé kavárně a při kávě, zákusku, či dobrém vínečku čekaly na zahájení akce.

V hlavních prostorách zatím panoval tvůrčí ruch. Zatímco v přilehlé šatně paní Elen Zajíčková s modelkami dolaďovaly poslední detaily v oblečení a vylepšovaly choreografii, vizážistka paní Pavla přezkoumávala, zda se některé modelce nepoškodilo líčení, v sále zatím provozáci chystali podium, rovnali židle, stolky, přehazovali červený koberec přes dlažbu a zařizovali spoustu těch drobných maličkostí, které divák nikdy nepostřehne a neocení, ale bez kterých by dojem z akce nebyl tak dobrý. Šéf portálu Jan Raška jistil akci zvenčí, vítal se s přicházejícími hosty, sháněl chybějící židle a vyřizoval spoustu dalších organizačních záležitostí. Ještě bylo potřeba nasvítit přehlídkové molo, nazvučit zpěváka, který zpíval naživo, a akce mohla začít. Přesně v ohlášenou hodinu, což jsem velmi ocenila.

Letošní módní přehlídka se nesla ve stylu elegance, a modely pro ni vybrala módní stylistka Elen Zajíčková z butiků Kája Fashion a Phase2. Mě nejvíce zaujaly módní stylizace šátků, šperků a vycházkových holí. Zvláště vycházkové hole byly velmi originálním módním doplňkem. Pro řadu žen to byla skvělá inspirace, jak pomocí černého základu ( kalhoty, rolák, top s výstřihem, malé černé, či dlouhé černé šaty) a výrazných doplňků vytvořit zajímavý, elegantní a pokaždé jiný model. Osobně bych přidala ještě klobouky, ale chápu náročnost shánění dalších módních doplňků, a také není dobré „vystřílet všechen prach najednou.“ Takže se budu těšit, že klobouky se objeví při nějaké další akci.

Zpěvák Honza Jícha celou akci příjemně doplňoval – francouzští autoři šansonů a zvláště Jacques Brel oslovují posluchače za všech okolností. Firmy Decor elegant – vycházkové hole, Bukina –šperky, prezentovaly své zboží, v sále se pohybovali profesionální fotografové, kdosi natáčel video z akce - prostě bylo tam živo. Mezi návštěvníky jsem zaregistrovala i zralé modelky z předchozích módních přehlídek ( H.Votíková, V.Ježková, A.Tolarová, A.Bartušková), které přišly podpořit své kolegyně na molu.

Profesionálně zpracované fotografie i video z celé akce jistě zhlédnete nejen na zdejším portálu, ale možná i v dalších médiích, a mně zbývá už jen poděkovat modelkám, které nám krásné odpoledne zprostředkovaly.

Vévodila jim krásná a profesionální paní Jarka, nevtíravou eleganci skvěle prezentovaly dámy Naďa a Jarmila, paní Marienka – majitelka butiku dodala sebevědomí plnoštíhlým ženám, kterým předvedla, že i s postavami různých typů se lze moderně oblékat a vypadat dobře. Dále štíhlá a elegantní paní Eva, paní Marie s nádherným úsměvem, paní Beáta, jejíž modelkovská premiéra dopadla na výbornou, a úžasná paní Hana, která svým šarmem neustále dokazuje, že dobře vypadat lze v každém věku, záleží jen na nás. Rozpustilého pana Slávka už jistě znáte z minulých přehlídek, a mužský tým posílil i důstojný pan Jiří.

Produkční, stylistka, a hlavně režisérka celé módní show paní Elen Zajíčková  odvedla jako vždy dobrou práci.

 Paní Elen - díky, a těším se na další setkání s módou.

 

 

 

 

Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Já jsem tu vzkaz pana Petráka hned zaznamenala a Honzovi to budu tlumočit. A pokud byste se sám osobně chtěl jako model zúčastnit příští módní přehlídky, myslím, že by to bylo vítané.
ivana kosťunová
Pane Petráku, vítám vás na portálu i60. Děkuji za váš komentář a s vašim dovolením jsem váš komentář překopírovala do rubriky MÓda na chatu, a do rubriky Redakce. :))
Ing.Aleš Petrák
Dobrý den všem nad 60, jsem tu dnes nový,ale hned mne zaujal tento článek. Většinou sem píší dámy, kluků je tu poskrovnu.Portál sleduji už dlouho a tak vím, že tu chybí(alespoň občas) móda pro muže+60. Rád se i ve svém věku dobře a módně obléknu, zejména když někam jdu. Zatím mne inspirují italské módní stránky, tam je módy pro nás starší muže dostatek.Ale ne všichni mají jazykovou výbavu k tomu, aby se na tyto stránky s italskou módou dostali. Přimlouvám se tedy za to, aby zdejší módní redaktorky občas ukázaly i módu pro nás, kteří nechtějí zbytek života strávit ve vytahaných teplácích.Hezký den všem.
ivana kosťunová
Nic není ztraceno, budou další akce :))
Josef Borecký
Velmi mě mrzí že jsem to opět prošvihl, rád bych se byl býval připletl
Jaroslava Handlová
Ráda jsem se prostřednictvím článku ponořila do příjemné atmosféry přehlídky. Ivano, díky. Přestože jsem se nemohla jako divák zúčastnit (jela jsem do Prahy až ve čtvrtek na prodloužený víkend), tak jsem ráda, že se celá akce zdařila. Gratulace všem aktérům.
Alena Várošová
Ivano,taK krásně jsi popsala přehlídku,jak kdybych tam byla,vše do detailu.Děkuji.
Eliška Murasová
Ivano, děkuji za představení písecké přehlídky, která byla velmi zdařilá. Škoda, že nelze vidět obě módní schow.
Eva Mužíková
Díky Tvému článku jsem si i přes svoji nepřítomnost dokázala celou tu nádhernou akci představit a i tak trochu užít. Děkuji Ivano.
Elen Zajíčková
Milá paní Kosťunová , děkuji za příjemně laděný článek. Ač se, bohužel , neznáme osobně, moc si vážím, že jste věnovala svůj čas , aby jste se podělila o dojmy z akce s ostatníma . Tím jste mi vlastně umožnila dozvědět se , jak akci vnímal divák. Děkuji Vám za to. Byla to největší akce, jakou jsem pro Portál dosud připravila . Dělala jsem jí jako vždy hlavně srdcem , a to samé jsem cítila od samého začátku ze všech, kteří byli její součástí. Byli jsme nadšený a zodpovědný team . Nikdy ale nejde domyslet, co vše se při takové akci může stát. Chybička se lehce vloudí. Moc děkuji " aktérům" za perfektní nasazení a divákům za příjemnou atmosféru a výdrž. Přeji všem krásný večer !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.