Noční intermezzo
Ilustrační foto :pixabay. com

Noční intermezzo

14. 1. 2020

Jauvajs! Silná bolest hlavy mnou doslova zalomcovala. S pocitem, že mě někdo do té hlavy praštil, jsem se probírala ze spánku.

„Co se stalo?„ Ještě trochu dezorientovaná jsem pomalu, abych nevzbudila ostatní členy rodiny, vstala, a odplížila jsem se do koupelny. Je to jasné, včera jsem o tom četla pojednání na nejmenovaném portálu pro seniory, a už je to tady. Musím se zkontrolovat, zda příznaky odpovídají.

Vyplázla jsem na sebe jazyk do zrcadla a sledovala jeho polohu. Zdálo se, že visí z úst vodorovně, pro jistotu jsem to zopakovala. Výsledek byl stejný. Abych zkontrolovala koutky úst, začala jsem se na tu rozcuchanou ženskou v zrcadle usilovně zubit a pečlivě jsem sledovala, zda oba koutky úst směřují kolmo nahoru.

Směřovaly, ale to ještě nic neznamená, nemusím mít příznaky všechny. Zatím jsem trochu dezorientovaná - i když - to se taky lepší. Zkusím, zda je mi rozumět při řeči. Naolejuje-li je Julie, či nenaolejuje-li je Julie. Zní mi to dobře, a rozumím si. Ale co když se mi to jenom tak jeví? Raději to zkusím ještě jednou, a spíše několikrát za sebou. Jde to. Tak co tady blázním? Bolest hlavy neustupuje. Ale to je taky jeden z příznaků. Neměla bych si raději zavolat pohotovost? Co jim ale řeknu? Že mě bolí hlava? Na druhou stranu - čím dříve se pacient dostane do nemocnice, tím větší je šance na uzdravení. A po šedesátém roce věku se možnost těchto příhod zdvojnásobuje.

Musím si k tomu rozhodování dát panáka. Cestou k baru padl můj pohled na meteostanici. Ručička barometru signalizuje prudký pokles tlaku.

Jsem já to ale….  Vždyť je to moje stará známá - migréna - která mě pronásleduje již od puberty. V poslední době o sobě téměř nedávala vědět, přesto nechápu, jak jsem na ni mohla zapomenout.

Panáka si nedám, s lékem na ztlumení bolesti by to nebyla dobrá kombinace.

Polkla jsem tabletu na potlačení migrény a vrátila jsem se do ložnice. Zaujala jsem stabilizovanou polohu pod peřinou a ještě, než jsem opět usnula, předsevzala jsem si, že už nikdy - opravdu nikdy – nebudu pročítat dobře míněné zdravotní rady pro seniory.

 

 
Počet zobrazení: 9

 

foto: pixabay.com

můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
Děkuji, i když jsem Kosťunová :))
Jan Zelenka
Web se přímo hemží zcela protichůdnými články. Lépe je to nečíst. Pokud se ráno probudím a nic mne nebolí, okamžitě si říkám, jestli nejsem nemocný. Ale, paní Kollinová, já bych dal přednost tomu panáku. je to zdravější. A promasíroval bych si krční páteř. většinu problémů mám právě od ní. Ale čtení je to pěkné.
Hana Šimková
To je zajímavé,ale od té doby co na všechny příznaky kašlu, jsem zcela zdravá.
Marie Doušová
Lepší to nebude ,ale třeba pořád věřit na nové zážitky a nečíst o nemocech .
Dana Puchalská
Jejda, patří k tomu i opravdu malý tik očka po ránu? :-) :-) Nebo že bych na sebe nějak významně koukala?? Tak a teď "babo" rad'. :-)
ivana kosťunová
Děvčata, hlavně najít ten potřebný nadhled. Lepší už to stejně nebude. :)) :))
Alena Tollarová
S Tvým závěrem souhlasím. Když bude chtít, stejně přijde a nebude se ptát, jak a jestli vůbec jsme poučeni. Zdravím s pokleslým koutkem, ve dne v noci.
Soňa Prachfeldová
Najít zlatou střední cestu, nevěřit všemu co píšou :-) , věřit svému tělu, ale také ne úplně, abychom až neumřeli. A moc si to nebrat do hlavy, stačí ta šílená migréna :-)
Elena Valeriánová
Dobrý Ivano, dobrý. Každý z nás by asi podobnou příhodu mohl z paměti vyštrachat.
ivana kosťunová
Měl to být vtip- žádné konkrétní reakce neočekávám, ráda se nechávám překvapit.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.