MOJE KOČIČÍ SMEČKA - Závěrečná práce při ukončení studia digifotografie  na U3V ve Zlíně
Foto: autorka

MOJE KOČIČÍ SMEČKA - Závěrečná práce při ukončení studia digifotografie na U3V ve Zlíně

27. 3. 2020

Všichni víme, jak moc nám opatření proti zákeřnému koronaviru zasáhla do života, a všichni se snažíme tato opatření dodržovat. Bohužel už se asi v letošním školním roce nesejdeme se svými spolužáky a nepředáme panu profesorovi naše závěrečné práce pro třetí ročník studia. 

Proto si dovoluji podělit se s Vámi o své fotografie na tomto portálu pro aktivní seniory.

Dostali jsme za úkol vybrat si pro tuto práci nějaké téma,  třeba - život s pejskem, architektura v našem městě, světlo a stín  nebo fotografujeme v noci apod. Já jsem si zvolila téma mně hodně blízké, a to - Moje kočičí smečka. Měli jsme od podzimu minulého roku vyfotografovat deset fotografií a seřadit je do uceleného souboru.

Teď uvedu stručný popis mých fofografií. Je to takový malý příběh ze života koček. 

Začalo to tím, že k nám přišla opuštěná kočka Rozárka a začala s námi žít. Nejraději vysedává v potoce, kde pozoruje vodu a plovoucí listí. S Rozárkou k nám přišla i nenarozená koťátka, která se následně stala narozenými. Rozdali jsme je potřebným a nechali jsme si krásnou malou kočičku Cinďulku, která nás ale opět překvapila vrhem roztomilých koťať. Protože trh s koťaty byl už nasycen, zůstali nám doma další dva kocouři - černý zamračený Mikeš (samozvaný vůdce smečky) a černobílý Šmudla, který je celý den neustále ve střehu a vyhlíží potencionálního nepřítele. Největším nepřítelem je Čumáček ze sousedství, který se  zamiloval do Cinďuly a chtěl by se vetřít do naší kočičí rodiny. Jenže naši kocouři o nevlastního otce nestojí. Když už se schyluje k bitce, tak zasáhne skutečná hlava rodiny Cinďula - zavelí k polednímu klidu a všichni usnou v lásce a míru.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Maruško, moc vám tu smečku přeju. Mně se stýská po přítelově kočičce. Na rozdíl od něj si s ní nemůžu aspoň volat a psát.
Eliška Murasová
Maruško, škoda, že ses ve škole nemohla pochlubit, bezvadné fotky i článek. Taky už spolužáky z U3V neuvidím, možná další semester.
Zuzana Pivcová
Pohled na kočky mě vždycky potěší a některé příběhy rozesmutní. Ale to je život. A ten kočičí uteče z našeho pohledu dost rychle. Díky.
Dana Puchalská
Maruško, to je krásný článek a ještě krásnější fotografie. Kočky mám moc ráda. S nostalgií jsem si vzpomněla na naše kocour - Mind'áka a Filipa. Mind'ák byl prachobyčejný mourovatý kocour, zato Filip byl kříženec divoké a domácí kočky. A jaký to byl mazel,.... Manželova babička mu říkala Zrzounku a on nikoho jiného v rodině neuznával.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.