Jaroslava (68) dlouho kryla nevěru svého syna. Nevydržela lhát, ale nakonec se od ní odvrátila celá rodina
Ilustrační foto: pixabay.com

Jaroslava (68) dlouho kryla nevěru svého syna. Nevydržela lhát, ale nakonec se od ní odvrátila celá rodina

10. 6. 2020

Tři roky výmluv a polopravd, ale také stresů, smutku a slz. To vše kvůli svému synovi a jeho nevěře. Jenže, copak lze zradit vlastní dítě?

Když paní Jaroslava náhle ovdověla, ještě před pohřbem nabídla svému synovi, aby se i s rodinou přestěhoval k ni do rodinného domu. Nedovedla si představit život o samotě v rozlehlém domě, který sama zdědila po svých rodičích.

Syn ani jeho žena dlouho neváhali. Tři velké pokoje v prvním patře, velká zahrada, kde si mohl hrát jejich dvouletý syn. Navíc počítali s tím, že si brzy pořídí ještě jedno dítě. Jaroslava byla šťastná, když se do několika týdnů přestěhovali, myšlenky na manžela mohla zahnat hlídáním vnoučka. Jenže idylka netrvala dlouho.

Jaroslavě bylo divné, že se syn vrací každý čtvrtek domů v pozdních nočních hodinách. "Že prý po tenise chodí s kamarády na pivo. Jenže on mnohdy přijel domů autem, žádné pivo tedy mít nemohl. A navíc se choval divně. Nešel hned za svou ženou a synem, ale ke mně do kuchyně. Ze začátku jsem byla ráda, že má o svou matku zájem, vždy jsem mu nachystala něco k jídlu a on vyprávěl, co bylo v práci a jak mu šel nebo nešel tenis. Ale pořád mi něco vrtalo hlavou," začíná vyprávět příběh paní Jaroslava.

Když jednoho dne Jaroslava potkala v obchodním centru svou dlouholetou kamarádku, se kterou se dlouho neviděly, zašly si na kávu a při povídání o svých rodinách se najednou Jaroslavě rozbušilo srdce. "Dáša mi povídá - já jsem minulý čtvrtek v podvečer viděla tvého Tomáše s jeho ženou, jak se líbají v parku. Já jsem si nejdříve myslela, že na něj zavolám, ze zvědavosti, protože jsem ještě jeho ženu nikdy neviděla, ale pak jsem je nechtěla rušit. Ale řeknu ti, má to ale krasavici. Ty její dlouhé havraní vlasy..."

Jenže snacha Renátka má vlasy blond střižené do mikáda. Jaroslavě hned bylo všechno jasné. Trvalo tři měsíce, než se odhodllala se synem promluvit. Těch čtvrtků co mezitím uběhlo...

"Když jednou odjela snacha s vnoučkemm na návštěvu svých rodičů, udeřila jsem na syna. Že všechno vím, že se každý čtvrtek schází s jinou a že toho okamžitě musí nechat. Nezapíral a nesnažil se o výmluvy. Jen prosil, abych Renátě nic neříkala. Že prý to je jen takový románek, který stejně chce ukončit," vyráví dál paní Jaroslava.

Jenže "čtvrteční program" pokračoval i v dalších měsících a k tomu se přidávaly hádky s Renátou. Jaroslava se dokonce stala svědkem, kdy už i Renáta uhodila na Tomáše, že má asi jinou. "Já jsem se snažila jejich vztah urovnat. Syna jsem hájila, že si také musí jednou týdně udělat svůj program, tvrdila jsem Renátě, že jsem se byla na jeho tenisovém zápase jednou podívat, a lhala jsem i tehdy, když syn začal čas od času jedit na služební cesty, byť jsem věděla, že to s prací nemá nic společného. Prostě jsem za každou cenu chtěla udržet rodinu pohromadě, jímala mě hrůza, když jsem si představila jejich rozvod," říká s pláčem Jaroslava.

Tři roky tak žila v moři výmluv a polopravd. Prosila syna, aby už styky s milenkou ukončil, jenže ten se choval k ženě, ale i Jaroslavě čím dál hůř. Jednoho dne, kdy syn Tomáš křičel na zahradě na svou ženu, nevydržela to a všechno Renátě řekla. A byl konec. Do dvou dnů se vystěhovala Renáta s vnoučkem. Do dvou týdnů pak i syn Tomáš. Jaroslava zůstala sama v domě, zdrcená.

"Teď už je to druhý rok, co jsem sama. Vnoučka jsem viděla za tu dobu třikrát, nejsme ve styku ani s Renátou, ale ani s Tomášem. Renáta mi neodpustí, že jsem nevěru kryla, a syn zase to, že jsem všechno před snachou vyklopila. Chodím k psycholožce, která mě postupně dává dohromady. Jestli se někdy naše vztahy se synem a se snachou zlepší, to netuším. pořád dokola se sama sebe ptám, jak jsem se měla zachovat," dodává paní Jaroslava.

 

Sepsáno na základě příběhu čtenářky. Jména osob v článku byla změněna, fotografie je pouze ilustrační.

 

rodina vztahy a sex
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Doušová
Všechno chce čas a paní se musí snažit udobřit si snachu a za vše se snažit omluvit. Jiná cesta není. Syn se musí přihlásit sám a uznat , že udělal chybu a matce se omluvit. Když se to nestane , tak se snažte žít sama a nacházet v jiných lidech a dětech lásku a snažte se pomáhat tam, kde Vás bude potřeba a stále neřešit svoji křivdu.
Lenka Kočandrlová
Paní měla hned na začátku napsat snaše anonymní dopis jakože od neznámého přítele a v něm syna bonznout.Možná by mladá zakročila včas a poměr se nerozjel....Jenže paní nadržovala synkovi,nemohlo to jinak skončit. Je ale taky možné,že by vztah mladých skončil tak jako tak,dnes jde vše rychle - není často ani ochota se nad něčím více zamýšlet,a špatná komunikace mezi partnery obvykle stejně končí rozchodem.
Danka Rotyková
Tak jsem si přečetla všechny příspěvky a myslím, že sevztotožňuji s Liborem P. Cokoli bych na místě paní Jaroslavy učinila, by bylo špatně. Tady je opravdu problém prvotní, že paní s mladými bydlela. To je pak těžké dělat mrtvého brouka. Musí to být pro ni velké trápení. Nechtěla bych to prožít, i když trápení dospělého syna se ani mně nevyhýbá. Jo, děti, ....
Danuše Onderková
Rozhodně bych nevěru nekryla, Mohla si ušetřit veliké zklamání a mohla mít aspoň snachu a vnoučka. Tak nemá nic.
Olga Škopánová
Ještě bych dodala, že na tuto situaci se hodí české přísloví cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly.
Soňa Prachfeldová
Paní neměla krýt syna, měla být radikální,měla ho vyhodit z domu k milence a snacha s vnoučkem by zůstala. Krýt nevěru ani za zlaté prase, jak se říká.
Jitka Caklová
13:25 M.M. (M.P): Co já si o tom myslím je úplně jedno a může to být i vám. Každopádně, pokud se jedná o dospělého svéprávného člověka, tak každý by si měl hledět svého a ne se montovat do čeho mu nic není (syna - dceru nevyjímaje). Co jsem napsala 12:08, bych nyní nenapsala jinak. Kdo má harmonický vztah, nemusí hledat jinde. Ať jde o muže, či o ženu, maminka to určitě nezachrání, ale když si to myslí, pak teprve nastanou ty pravé problémy.
Jana Hošková
Paní byla potrestaná za syna tím nejhorším způsobem - že přišla o vnoučka a v podstatě rodinu. Já bych to asi v první řadě řešila pádnou domluvou synovi (pokud by to byla dcera, tak dceři, samozřejmě). Je-li ve hře dítě, je to vždycky o moc horší. Tím, že kryla syna, si nepomohla, naopak, logicky se to obrátilo proti ní. Jinak jakkoliv zasahovat v těchto případech je v podstatě nemožné a dívat se v přímém přenosu, jak se rozpadá vztah dětí, je hrozné...
Marta Novotná
Dobrá rada drahá, neumím si představit sebe na jejím místě.
Monika Monca
Mlcet mela. Kdyz uz o tom vedela, mela aspon drzet pysk a ne jeste zbytecne snase lhat. Ted by mela aspon vnoucka, dobre babe tak...zly clovek kdyz dopadne dobre, se vzdycky zhrouti. Zajimave...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.