Malá ukázka
Kolářová (fotila kamarádka z mého foťáku)

Malá ukázka

20. 9. 2020

Letos v únoru se v zemědělském výboru a výboru pro životní prostředí jednalo o novele zákona proti týrání zvířat, k níž předložila skupina poslanců i návrh na zákaz klecových chovů. V zemědělském výboru ovšem poslanci ANO hlasovali proti zákazu a zamezili přístupu představitele spolku Obránci zvířat, který by diskutoval s poslanci a uvedl na pravou míru nepravdy, jež se množily jako houby po dešti.

Sepisovaly se petice a spolky na ochranu zvířat se začaly obracet na veřejnost s žádostí o pomoc kontaktovat poslance ANO, aby při schvalování ve sněmovně novelu podpořili. Sám Andrej Babiš několikrát veřejně přislíbil, že promluví s poslanci a zákon podpoří.

Proč to ale píši? Jakožto aktivista jsem byla požádána, abych napsala jako ostatní e-mail s žádostí přímo A. Babišovi, aby přesvědčil své poslance.  Dostala jsem  odpověď hodnou premiéra této země. Závěr nechť si udělá každý sám.

 

Je Babiš lhář?

Pointa:

Zákaz klecových chovů byl schválen 15. 9. 2020. Pro zákaz hlasovali kromě ČSSD všichni opoziční poslanci s výjimkou KSČ a proti zákazu hlasovali všichni poslanci ANO (1 hlasoval pro, ale v zápětí to odvolal).

Kde je slib A. Babiše, že zákon podpoří? Kde je ten skvělý premiér, co má rád zvířata, atd, . . . ?

Nerozpitvávejte novelu zákona, nýbrž styl a obsah odpovědi. Číslo 8, o kterém se premiér (nebo nějaký jeho úžasný pomocný úředník) zmiňuje, má svůj význam, ale o něm nechci mluvit.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
Libore, vegerarián není vegan. Dál už bez komentáře. :) Hezký zbytek dne. :)
Ilona Erika Kolář
Libore, zde si vedle jak ta jedle, větši ochránců jsou vegetariáni tak jako já.
Ilona Erika Kolář
Pane Jaroslave, já už si nemyslím vůbec nic. :) A obzvlášť zde na portálu.
Jaroslav Kolín
Vy si skutečně myslíte, že ten e-mail psal premiér osobně? Při svém vytížení? Spíš je to produkt nějakého jeho poskoka, PR tým má dostatečně velký. :(
Ilona Erika Kolář
Děkuji všem za komentáře.Můj názor ke zvířatům je takový, že každý to máme jinak nastavené.Já cítím,že moje cesta je to,co dělám.Pro mě není, Libore, zvíře (dokonce i ta slepice) jen produkt na obživu bez citu a emocí, ale živá bytost, která cítí bolest jako my a zaslouží si důstojnější zacházení.Kdyby lidé nebyli tak rozežraný,nemusely by existovat velkochovy v otřesných podmínkách.K tomu e-mailu.Je mi úplně jedno,zda to napsal ten slovenský gauner či jeden z jeho patolízalů.Pravda je, že další den tvrdil,že celý den strávil odesíláním odpovědí.Spíš mě udivuje,že to nechal vypustit do světa a spoustě lidí to připadá normální. Ještě jsem očekávala nářez od paní Jírové, ale tu jsem zde již delší dobu neviděla, tak uvidím, zda nezklame.
Eva Mužíková
Papír snese všechno, nevěřím že to opravdu pan premiér psal......a že má čas odpovídat na soukromé e- maily. Možná se mýlím....... Jsem opravdu ráda, že jsou takoví zapálení lidé jak Ty Ilono, kteří se snaží zvířatům pomáhat. I já mezi ně patřím.
Zuzana Pivcová
Mám moc ráda zvířata a pomáhám finančně, pokud to jde. Každý máme jinou cestu.
ivana kosťunová
Tón ani jednoho z mailů se mi nelíbí. Agresivní dopis a nesmyslná odpověď. Jinak zákon byl už schválen, určitě i díky aktivistům, takže fajn.
Mirek Hahn
No vida... :-) Máš dopis od premiéra, tenhle bude mít časem sběratelskou cenu. Zdá se, že je to autentický Babiš, to blábolení by se si těžko napodobovalo. Já nevím, že ho Prchal pouští k samostatnému vyjadřování, to nedělá dobře......
Eva Nová
Pan premiér Babiš má pravdu. V čem vidíte statečnost pani Ilony? Že jsem dala imeil jak si dopisuje s Premiérem. Já mám o statečnosti jiné představy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%