Láska nezná hranice: Eduard (66) odjel do Asie, zamiloval se a domů už se nevrátil
Ilustrační foto: pixabay.com

Láska nezná hranice: Eduard (66) odjel do Asie, zamiloval se a domů už se nevrátil

26. 9. 2020

Jako matematik a IT vývojář patřil ve svém oboru ke špičce. Jeho firma měla zakázky po celém světě. Na jedné pracovní cestě po Asii se zamiloval, firmu prodal a usadil se v Thajsku. S rodinou, kterou vždy považoval za to nejdůležitější na světě, se rozloučil po internetu.

Příběh o Eduardovi mi vyprávěla jeho manželka, lékařka jedné pražské fakultní nemocnice. S manželem byli necelých čtyřicet let, vychovali syna a dceru, radovali se z vnoučat. Byli zdraví a těšili se, jak si užijí důchod - budou cestovat, hrát golf, jezdit na kole a chodit po horách, což byly jejich nejoblíbenější činnosti.

"Eduard mi volal z Vietnamu, že musí pracovní cestu ještě o týden prodloužit, protože u obchodního případu, který řešili, nastaly nějaké komplikace. Nebylo to nic mimořádného, často měnil pracovní plány dle aktuálního vývoje. Pak ale přišel jeden týden navíc a posléze další," to už mi přišlo divné," vzpomíná Irena na dobu, kdy v Eduardově životě nastal zkrat (Irena a Eduard nejsou pravá jména, redakce na přání osoby, která příběh vypráví, jména změnila).

Po třech týdnech se snažila Irena Eduardovi dovolat, ale marně. Kontaktovala proto jeho kolegy z firmy a ti ji ubezpečili, že Eduard je v pořádku, že je zřejmě pracovně vytížený. Po několika dnech se Eduard ozval Ireně sám. Nahrál vzkaz na video, ve kterém jí sdělil, že se zamiloval, že je nyní v Thajsku se svou přítelkyní a že už se domů nevrátí. Vylíčil Ireně, že byla báječnou ženou, děkoval jí za krásná společná léta, omlouval se dětem i vnoučatům. "Možná jsem se zbláznil, nejen do jiné ženy, ale taky do zdejší země, přírody, moře, životního stylu, klidu, ticha. Omlouvám se vám všem za způsobené problémy a možná i bolest, ale chci tady žít a zestárnout," uvedl mimo jiné Ireně v zaslaném videu.

Eduard prodal svůj většinový podíl v IT firmě společníkům, Ireně poslal na účet velký balík peněz. "Nezůstala jsem bez prostředků, jenže penězi nelze všechno splatit. Byla jsem úplně prázdná, psychicky vyčerpaná, více než rok jsem se léčila na psychiatrii. Naštěstí mi hodně pomohly děti a vnoučata. Dodnes je ale pro mne těžké vysvětlovat jim, proč tu s námi dědeček není," říká Irena.

Ani po čtyřech letech nechápe, proč k takovému zkratu u Eduarda došlo. Vysvětluje si to jeho pracovním přetížením a vyhořením. "Miloval svou práci a obětoval jí veškerý svůj čas. Pracoval i o dovolené, často jsem viděla, že myslí na práci, když jsme byli v divadle, u přátel, na kole, na horách. Nedivím se mnoha manažerům, když čtu jejich příběhy, že se v určitý čas zaseknou, odejdou z dobře placené pozice a začnou dělat úplně něco jiného, třeba truhlařinu. Možná jsem měla s Eduardem více mluvit o tom, co cítí, co potřebuje. Na jedné straně mu to nemohu odpustit, na druhé straně se ho snažím pochopit. Ale teď už s tím nic nenadělám," dodává Irena.

Můj příběh vztahy a sex
Hodnocení:
(5.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
Pán se nechal zlákat vyčůranou mlaďoškou,co mu skákala kol zadku od rána do večera, u vědomí,jak sebe i rodinu zajistí....Kdyby pánovi došly penízky,však by viděl,jak ta "láska" mizí,možná taky,že ta pohoda v teple a u móře se mu brzy začne svou jednotvárností zajídat a že ještě přijde ke křížku....Rozhodně je mnoha mužům vlastní naprostý nedostatek soucitu,svědomí,ohleduplnosti,a proto jsou opravdu schopni během krátké doby na vše co bylo,zapomenout,ve jménu "nového" života a domnělých výhod. Jeho paní lituji,ale myslím,že se ještě dočká, jeho pozdní ale v té chvíli opravdové lítosti a pokání z jeho strany,až mu poteče (mořská)voda do zadku....Pak bych byla já na jejím místě hodně škodolibá,a tvrdá,a nechala bych ho klidně na ulici s ranečkem mušlí a v kraťasech a triku,uprostřed zimy,ať si jde pod most!
Todík 54
Pusťte si někdy film Griffin a Phoenixová, ale ten s Petrem Falkem v hlavní roli a pochopíte, že někdy někomu (ať již ženě nebo muži), který-á se celý život něčemu obětoval-a dojde, že již nemá moc času.
Zdenka Hrachovinová
Marta Kucharovičová: Nemůžu odsoudit někoho koho neznmá!
Dana Puchalská
Láska nejen hory a hranice přenáší, ovšem někdy i rozum odnáší...
Danka Rotyková
Těžko soudit, život není jednoduchý, někdy je dokonce i krutý.
Marta Kucharovičová
Nikdy som sa nepokúšala pochopiť nejakého chlapa. To proste nejde. Tento tu, si nezaslúži ani spomienku. Celý život sa pretvaroval. Elitnú manželku vymeniť za ..... je čin slabocha.
Hana Šimková
Jo láska někdy nezná hranic.
Olga Škopánová
Nevím, proč paní Irena si něco vyčítá a chce něco chápat ona na současné situaci nenese žádnou vinu, zbývá jen mávnout rukou a žít dál.
Hana Řezáčová
Vždycky je něco za něco ... Další léta ukážou, jestli víc získal nebo ztratil. Myslím, že to druhé bude nakonec pravda ...
Elena Valeriánová
Život tropí hlouposti, ale někdy to hodně bolí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.