Hudební festival 2020 - koncertní videopozvánka č. 7: zámek Lemberk
FOTO: Ilona Kolářová

Hudební festival 2020 - koncertní videopozvánka č. 7: zámek Lemberk

19. 12. 2020

Zámek Lemberk ve Lvové je znám jako perla raně barokní architektury a nachází se v libereckém kraji v nádherné podhůrské krajině Jizerských hor.

V první části nastíní paní kastelánka Renata Černá historii původního gotického hradu (zakladatel Havel z Lemberka, manžel sv. Zdislavy), poté trochu podrobněji představí bajkový sál s kazetovým stropem se 77 obrazy malovanými na dřevě, a některé reprezentativní prostory zámku.

lemberk-2.jpg

Nejznámější Bajkový sál, kde zazní tříhlasé moteto.

Druhou částí provází David Eben, umělecký vedoucí slavné Scholy gregoriany pragensis. Mužský pěvecký sbor zazpívá nejprve skladby v Zámecké kapli, dále v Bajkovém sále a nakonec v Rytířském sále.

Pegy a Lemberk

Pegy si nenechala ujít příležitost, zahrála si na paní diregentku a před natáčením v Rytířském sále udělovala zpěvákům poslední rady.

Tentokrát se jedná o trochu jiný druh koncertu, ale věřím, že i duchovní hudba si najde své posluchače a příznivce. V této předvánoční době působí jako léčivý balzám na naše duše.

 

 

Další hudební setkání zamíří na zámek Stekník v okrese Louny.

 

hudba vážná hudba
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Na Steknik se též moc těším, byla jsem tam a je moc krásný i svatby se tam konají. Nedaleko je menhir tuším Zakletý mnich. Měj se Ilonko s rodinou krásně .
Ilona Erika Kolář
Moc vám děkuji za komentáře. Doufám, že stihnu ještě letos uveřejnit Stekník, už to mám připravené.
Helena Přibilová
Duchovní hudba k vánocům bezpochyby patří a tato je skutečným pohlazením na duši. Děkuji za další krásný zážitek.
Martina Růžičková
Další kouzelná videopozvánka. Díky :-)
Soňa Prachfeldová
Opět skvostné , je to osvěžení, vracím se k těmto videím. Váš syn Ilono žije bohatým krásným životem a Pegy je s ním šťastná. Přeji Vám a rodině krásné Vánoční svátky plné pohody.
Eva Mužíková
Ilono, děkuji za odpověď...každý den, který Pegy prožije ve společnosti lidí jí blízkých je pro ní přínosem. Smutný osud, ale bohužel jak píšeš, taková nemoc je asi nevyléčitelná. Tak hlavně dožít důstojně čubinko...
Ilona Erika Kolář
Evko, Pegy je pitbulka, která žila rok na ulici, dokonce tam měla i štěňata. Poté našla domov u synovi kamarádky, ale teď zhruba po pěti letech se u ní objevili příznaky vážné nemoci. Má nemocná játra. Je strašně hubená i když drží speciální dietu tak stále hubne. Zbývá jí max. rok života, protože co sní, tak z ní vyjde.Proto si ji syn bere vždy, když to jed trochu jde, alespoň na několik dní, aby nemusela být celý den doma sama a zpříjemnil jí poslední zbytek života.
Eva Mužíková
Lemberk znám, bydlela jsem nedaleko... Ilono, Pegy patří k týmu?? Byla už v Duchcově.
Jana Kollinová
*****
Marie Měchurová
Videokoncerty v této době jsou moc dobrý nápad, zvlášť, když se koncert koná na tak krásném zámku jako je Lemberk. Tato stavba se mi moc líbila a doufám, že se tam ještě někdy vrátím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.