Hudební festival 2020 - koncertní videopozvánka č. 8: zámek Stekník
Ilona Kolářová

Hudební festival 2020 - koncertní videopozvánka č. 8: zámek Stekník

25. 12. 2020

Zámek Stekník ve stejnojmenné vesnici v okrese Louny se zachovalou italskou terasovitou zahradou patří k nejvýznamějším a nejkrásnějším rokokovým stavbám v Česku.

steknik-hlavni2.jpg

Uprostřed chmelnic by nikdo nečekal tak nádhernou stavbu s impozantní zahradou, obklopující zámek ze dvou stran, patřící mezi klenoty novodobého rokoka. V přízemí zámku se dost často pořádají nejrůznější výstavy. Významnou památku představí v první části paní kastelánka Jana Zajíčková.

V druhé části vystoupí Alma komorní ansámbl se sólistkou Martinou Bačovou (housle) a zahrají od Antonia Vivaldiho Čtvero ročních dob.

steknik-alma-komorni-ansambl.jpg

 

steknik-1.jpg

 Na poslední devátou videopozvánku vás zve Pegy a bude ze zámku Krásný dvůr.

 

 

hudba
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Další krásná hudební pozvánka. Zámek Stekník neznám. Po zhlédnutí videa si ho přidávám na seznam míst, která bych někdy v budoucnu ráda navštívila. Díky :-)
Soňa Prachfeldová
Zámek i okolí znám, zemědělská oblast s takovým skvostem uprostřed. Ještě s doprovodem nádherné hudby, žije zazitek6. Díky Ilono .
Helena Přibilová
Antonio Vivaldi patří mezi moje nejoblíbenější skladatele klasické hudby. Jeho Čtvero ročních období si pokaždé s velkým zájmem poslechnu a zvláště když se koncert odehrává v nádherných prostorách zámku. Když jsem před lety přijela na zámek Stekník, i mě překvapilo, že tak impozantní stavba se nachází v krajině obklopené chmelnicemi. Vždyť zde také v jednom období sídlil Výzkumný ústav chmelařský. Zámek poté procházel dlouhodobou rekonstrukcí, první návštěvníci si mohli prohlédnout jen malou část prostor. V době mojí návštěvy tam právě probíhala výstava hraček. Zaujala mě nádherná terasovitá zahrada, kde kvetly a krásně voněly bílé růže. Samotná obec Stekník je zajímavá, nacházejí se v ní památky lidové architektury.
Eva Mužíková
Tento Tvůj soubor koncertů ze známých míst je nádherný. Pegy, díky za pozvání, drž se čubinko.
Zuzana Pivcová
Bez televize, zato s uměleckým dojmem. To mi vyhovuje a moc děkuji všem zúčastněným včetně Pegy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.