Subina
Ilustrační foto: Pixabay

Subina

20. 2. 2026

Stanu se ženou němou,
milenkou poníženou,
stanu se tvým přáním,
loutkou na tvé hraní.

Stanu se mlčící ženou,
tebou navždy pokořenou,
stanu se tvým otrokem,
hříšně černým obojkem.

Stanu se tvou věcí,
jak přeješ si přeci,
stanu se subinou mlčící,
věrně u nohou ti ležící.

/napsáno 27.listopadu 2017/

Moje poezie
Hodnocení:
(4.7 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdeněk Pokorný
Myslím, že tu báseň chápu. Je stejně smutná jako tanec Pierota, po jehož tváři na konci stéká slza. Já ji vidím, tu slzu.
Iveta Tomčíková
Pane Brabec - nechodíte komentovat na můj profil - na mé dílka - takže Vám děkuji, že jste se ozval - coby muž, který nepotřebuje mít vedle sebe "dominu", která ho poslechne na slovo, inu..., vaše současná partnerka, kterou jste v seniorském věku našel - si Vás má právo proč vážit. :-)
Iveta Tomčíková
„Nemusíme všechno pochopit, stačí to přijmout.“ — film Medvídek - pokud jste neviděly všechny ty, které nevěříte, že by se něco takového mohlo normálně stát - zkuste pochopit...:-)
Ingrid Hřebíčková
Zrovna tak sebevědomý muž, co zná svou cenu, by takovou ženu taky nebral. To jen s nízkým sdbevědomím, despoticky založený muž by snad uvažoval...nevím...
Ingrid Hřebíčková
Dušane, já si myslím, že Subina nevychází ani tak ze strachu a závislosti, ale podle mne je to duševně narušená dívka/ žena. Sebevědomá vnitřně svobodná žena by tento ústupek nemohla udělat. Ale jako nápad báseň může vzniknout.
Michaela Přibová
Ani náhodou!
Alena Velková
Člověk v životě udělá spoustu ústupků, ale stát se subinou...nicméně je to hezky napsané.
Iva Bendová
Jsem sice hodná holka, ale subinou nikdy! :-) Techtle ano, ale takovéto mechtle v žádném případě! ;-) :-)
Dušan Brabec
Zajímalo mne, co je SUBINA. Ve vztahu k živému, konkrétně ženě, je to submisivní žena, která má ráda nebo preferuje podřízenější roli ve vztahu. Rozhodující je, jestli submisivita vychází ze svobody a sebevědomí, nebo ze strachu a závislosti. Ve vztahu k neživému je to pak hovorové označení pro reproduktor určený k přehrávání nízkých frekvencí (basů).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 8. týden

Co dělají zvířata v zimě? Která hibernují, která se v zimě probouzí nebo se v zimě páří? Nejen o tom bude vědomostní kvíz tohoto týdne.