Do divadla či na slavnost. Ale v čem?
Ilustrační foto: pinterest.com

Do divadla či na slavnost. Ale v čem?

19. 11. 2017

Dlouhé šaty? Nebudu v nich vypadat jako skříň? Nebo kalhoty? Hodí se do divadla? Blíží se zima, čas společenských akcí a to pro mnoho žen znamená otázku: Co na sebe?

V tomto případě platí dvojnásob, že čím je žena starší, tím více si nad tím láme hlavu. Mnohé dámy si zvykly běžně přes den nosit jednoduché, pohodlné, ba až sportovní oblečení. Džíny, kalhoty, nízké pohodlné boty, trička, svetry, volné košile. Málokterá dnes cupitá městem v šatech a na podpatcích, což je s přibývajícími roky víc a víc náročné.

Ale pak nastane ta prekérní situace. Rodina se má sejít u slavnostní tabule u vánočního stromku. No přece tam nepůjdeme v džínách. Nebo se jde do divadla či na večírek. Nebo, nedej bože, na ples! Co na sebe? Pořizovat si kvůli jedné slavnostní události oblečení za tisíce? Ne, to si nemůžu dovolit a ani nechci utrácet, protože na takové události chodím maximálně jednou, dvakrát za rok, takže slavnostní oblečení nevynosím. Vyrazit si v těch třicet let starých plesových šatech, které jsem měla na sobě naposledy před sedmi roky? Zkouška před zrcadlem. Uf. Nevypadám v nich jako neforemná almara? Sedí mi? Cítím se v nich dobře? Užiju si v nich ten večer? Ne. Vyrazit si civilně? V černých kalhotách a bílé košili? Nebudu vypadat příliš skromně? Hodí se tak jít do divadla? No možná, ale na ples určitě ne. A tak se točíme v kruhu.

Tak přiznejme si, že takový rozhovor sama se sebou snad někdy vedla každá z nás. Ve dvaceti je snadné koupit si za pár stovek lehké šatičky, ale v šedesáti je třeba, aby oblečení sedělo, nepůsobilo lacině, nemačkalo se, zkrátka, abychom do společnosti vyrazily jako sebevědomé dámy.

Ženy, které chodí na večerní společenské události často, to mají snazší. Ty, které umějí s módou zacházet, v takovém případě mají několik dobře kombinovatelných kousků a doplňků, se kterými vystačí a takzvaně je vynosí. Horší to je pro ty, kterým se taková událost naskytne mimořádně, třeba jen jednou do roka.

Právě teď se začíná v obchodech objevovat hodně takzvaně večerních společenských kousků. Už dávno neplatí, že je třeba pořizovat si šaty. Existují například svetry či tuniky pro společenské události. Například černý svetřík pošitý jemnými černými flitry, které lehce hází odlesky, v kombinaci s dlouhou černou sukní a zlatými botkami je naprosto skvělé plesové oblečení. A pak se ten svetřík  dá s kalhotami využít klidně do divadla. Podobných možností je hodně, stačí jen přemýšlet, nebát se a nenechat se poutat konvencemi.

Takže tady je malá inspirace v podobě dam, které si vyrazily do společnosti.

Fotogalerie