Sluneční brýle. Jaké sluší dámám ve vyšším věku?
Ilustrační foto: pinterest.com

Sluneční brýle. Jaké sluší dámám ve vyšším věku?

26. 4. 2018

Někdo bez nich neudělá krok, někdo jim nepřijde na chuť celý život. Pro někoho nezbytnost, pro někoho zbytečnost. Sluneční brýle však mohou dodat šmrnc i naprosto jednoduchému oblečení.

Jejich základní funkce, tedy chránit zrak před ostrým sluncem, byla poněkud převálcována tím, že se z nich stal módní doplněk. Každé jaro se jich v obchodech objevují stovky tvarů, barev a kvality. Na slunečních brýlích se dá krásně dokumentovat vývoj a proměnlivost módy. Dnešní starší dámy často vzpomínají jak v mládí nosívaly obrovské koloběžky po vzoru zpěvačky Naďi Urbánkové, zatímco dámy o něco mladší zase prožily nejedno léto v blýskavých zrcadlovkách. Někdo naopak dává celý život přednost klasickým hodně tmavým brýlím, které vyvolávají dojem, že jejich nositelka přijela odněkud z italského pobřeží.

Nyní je na nabídce slunečních brýlí vidět, jak je současná móda rozvolněná. Nosí se vše, diktát módy padl. Kdo chce, může si vyrazit v obrovských kulatých brýlích, stejně jako v úzkých s černými skly nebo v poněkud extravagantních s barevnými obroučky nebo růžovými zrcadlovými skly. Vše je možné, záleží jen na tom, co se komu líbí, v čem má pocit, že vypadá dobře.

Brýle jsou nyní velmi módní a nejde jen o brýle sluneční. Některé vyznavačky módních trendů dokonce nosí brýle s čirými, úplně obyčejnými nedioptrickými skly, které jsou jen a jen módním doplňkem. Jistě, pro lidi, kteří se celý život trápí tím, že musí nosit brýle kvůli potíží se zrakem, to může vypadat jako šílenost, ale je to tak.

Každopádně sluneční brýle mohou být velmi slušivé a žena s nimi zpravidla vypadá šik, i když má třeba jen obyčejné bílé tričko a džíny. Takže malá inspirace dokazující, že výběr je veliký a že brýle sluší ženám všeho věku.

Fotogalerie