Džínová bunda. Nebojte se jí ani po šedesátce
Ilustrační foto: pinterest.com

Džínová bunda. Nebojte se jí ani po šedesátce

15. 7. 2018

Je to kousek, kterého se zralé ženy často bojí. Džínovou bundičku si spojují s mládím. Už se pro mě nehodí, říkají. Jiné si zase myslí, že jde o kus oděvu, který mají všichni, tudíž není je tuctový, nudný. Jenže taková džínová bunda umí dělat velké věci.

Především v létě by se mohla stát přítelkyní, která prokáže hodně služeb. Dá se nosit k elegantním kalhotám a balerínám stejně jako k rozevláté květované sukni, tričku a sandálům. Dá se přehodit přes košili, halenku i obyčejné triko. Dá se ovšem úplně stejně dobře obléknout i k letním šatům a botám na podpatku. Jen je třeba umět trochu kouzlit se střihy a délkou, aby ty zdánlivě nesourodé kusy k sobě seděly a lichotily postavě nositelky.

Zpravidla je ale výsledek velmi dobrý, ať už jde o ženu plných tvarů nebo hubenou, malou nebo vysokou, třicetiletou nebo sedmdesátiletou. Protože džínová bunda je přesně to, co ženu takzvaně omladí. Osmdesátnice ve světlých plátěných kalhotách, teniskách, tričku a džínové bundě dává světu najevo, že je úplně jedno, kolik je jí let, protože má svůj styl a chce se pohybovat svobodně a pohodlně.

Stejně tu samou zprávu dává světu najevo i dáma, která si džínovou bundičku přehodí přes letní květované šaty. Rázem z ní totiž není upjatá paní, ale ležérní odvážná bytost, která si umí užívat pěkných letních dnů. Takže, když se lehce ochladí, prostě přes sebe přehodí džínovou bundu. Nepřemýšlí, který svetřík si vzít, jaká barva bude k šatům ladit, nebo zda raději zvolit sako a předtím ho dlouho žehlit. Prostě popadne džínovou bundu, protože ví, že ta je věčná a vděčná. A co teprve na dovolených.

To se zpravidla ukáže, že se v ní dá cestovat v autě, vlaku či letadle a stejně v ní pak strávit pěkné večery u moře či v lázních. Jen je třeba se nebát a umět kombinovat.

Tady je malá inspirace, že to jde.

Fotogalerie