Jaké vybrat auto? Nejoblíbenější automobily pro seniory
Auto pro seniory. Které je pro ně nejideálnější?

Jaké vybrat auto? Nejoblíbenější automobily pro seniory

23. 1. 2020

Výběr nového vozu je důležitým životním rozhodnutím a investicí. Požadavky na nový vůz jsou velice individuální a mění se také v závislosti na tom, v jaké životní fázi se právě nacházíme.

Určitě však vždy toužíme po kvalitním a bezpečném voze, který nám bude dobře sloužit. Jak nejlépe vybrat?

Pohodlné nastupování i cesta z města
Kromě jízdních vlastností, hraje velkou roli také velikost vozu. Například vyšší podvozek je mnohem příjemnější pro nastupování a vystupování, obzvláště pro osoby se sníženou pohyblivostí. Oblíbené vozy typu SUV jako je Volkswagen Tiguan, Škoda Karoq nebo Opel Grandland X jsou univerzálními vozy, které jsou nejen prostorné, ale zvládnou i náročný terén. Celkově jde o větší, spolehlivá auta, která vás odvezou stejně dobře po městě jako na lesní cestu na houby. Ekonomičtější, levnější variantou v podobném stylu zastane hravě Dacia Duster s pohonem na všechna čtyři kola.

Dacia Duster.png

Dacia Duster

 

Terénní vůz v menším provedení
Jsou pro vás automobily typu SUV příliš velké, ale jejich vzhled vám imponuje? Pak se poohlédněte například po kompaktním Opelu Crossland X, který vám může nabídnou automatické brždění a detekci chodců. Nebo po Dacii Sandero, její velkou výhodou je prostorný kufr nebo plně obsaditelná tři místa na zadních sedadlech.

Opel Crossland X.png
Opel Crossland X

 

Oblíbenci do provozu s moderními technologiemi
Takový Volkswagen Golf Sportsvan patří díky své variabilitě a spolehlivosti mezi nejoblíbenější auta u nás vůbec. Jeho devízou je nízká spotřeba a všestranné využití. Na paty mu ale šlape také nová ŠKODA Scala, která je s ním srovnatelná. Je moderní novinkou nabitou technologiemi. Má adaptivní tempomat, asistenta pro jízdu v pruzích a parkovacího asistenta, který umí zaparkovat zcela sám. Na škodu určitě není ani bezdrátové nabíjení telefonu.

Škoda Scala.png

ŠKODA Scala

 

Menší a spořivé
Menší sestrou je jistota na českém trhu, ŠKODA Fabia. Klasické menší auto nezklame a je ideálním vozem pro každodenní či víkendové ježdění. Pokud toužíte po o něco silnějším motoru a svižnější jízdě, pak vás jistě nezklame Volkswagen Polo. Novinkou je oblíbený Opel Corsa, který je v nejnovější verzi autem elektrickým. Náklady na jeho provoz budou zcela minimální, takže pokud hledáte spolehlivého společníka, se kterým ušetříte, pak pro vás bude tou pravou volbou.

VW Polo.png

VW Polo

 

Extra velký kufr
Pokud toužíte po skutečně velkém kufru a často potřebujete převážet věci jako třeba sportovní náčiní, velké nákupy nebo vnoučata na prázdniny, seznamte se s Dacii Dokker.

Dacia Dokker.png

Dacia Dokker

 

Péče je klíčová
Pří výběru také nezapomeňte na dostupnost autorizovaného servisu a náhradních dílů. Správná péče o vaše nové či zánovní auto prodlouží jeho životnost a vy budete moct jezdit v pohodě a bez starostí dlouhá léta.

 

 NÁŠ TIP: Chcete se o výběru poradit a jste z Prahy nebo sem máte cestu? Obraťte se na odborníky z autosalonu TUkas, kde mají v nabídce všechny zmíněné vozy. Kontakty najdete ZDE.

Nezapomeňte hlasovat o Automobil roku 2019 v naší anketě.