Vánoční beránek přinese dárky téměř 600 dětem

vydáno 22.12 2021   14:35
Vánoční beránek přinese dárky téměř 600 dětem

Praha 22. prosince 2021 (PROTEXT) - V pondělí se uzavřel první ročník charitativního projektu Vánoční beránek. Jeho cílem bylo přinést dárek všem dětem, jejichž rodiče si to nemohou dovolit. Díky štědrým dárcům si za pár dní pod stromečkem rozbalí svůj vysněný dárek téměř 600 dětí.


Vánoční beránek vznikl jako adventní projekt Nadačního fondu Gratia, který si klade za cíl pomáhat rodičům samoživitelům v tíživé životní situaci. Odstartoval na konci října a za necelé dva měsíce se podařilo propojit štědré dárce s 582 dětmi, které díky nim budou mít skutečně veselé Vánoce. "Ráda bych ze srdce poděkovala všem, kdo se do projektu zapojili. Jak jednotlivcům, kteří přispěli více než neuvěřitelných 500.000 Kč, tak firmám, které nás podpořily. Díky Vám všem se nám společně podařilo vykouzlit krásnější Vánoce pro rodiny, které si to skutečně zaslouží,“ říká zakladatelka Nadačního fondu Gratia, lékařka Olga Janovská.


Všechny dárky, o které si rodiče v nouzi pro své ratolesti napsali, už jsou odeslány a připraveny k předání svým malým adresátům. Na webových stránkách projektu www.vanocniberanek.cz se pomalu začínají násobit děkovné vzkazy od vděčných rodičů. "Některé zprávy jsou skutečně velmi dojemné. Včera nám do kanceláře přišlo poděkování formou vánočního pohledu, minulý týden nám jedna vděčná maminka dokonce přinesla ochutnávku domácího cukroví a vlastnoručně vyrobené ozdoby,“ popisuje Olga Janovská.


“Zpětná vazba však nechodí jen od obdarovaných, ale i od samotných dárců. Jedna paní nám například napsala: Moc se mi projekt líbí, není to jen posílání peněz na nějaký transparentní účet, ale je za tím vidět i obrovský kus Vaší práce, aby ten jeden konkrétní človíček měl u stromečku radost. Toho si celý náš tým nesmírně váží a rádi bychom Vám touto formou ještě jednou upřímně poděkovali za Vaši podporu a popřáli Vám požehnané vánoční svátky,“ dodává zakladatelka nadačního fondu spolu s ujištěním, že úspěch Vánočního beránka je pro všechny velkou motivací v obdobných aktivitách pokračovat i v budoucnu.


Vánoční Beránek je charitativním projektem Nadačního fondu Gratia, jehož posláním je pomáhat rodičům samoživitelům či rodičům, kteří se náhle ocitli ve složité životní situaci či finanční tísni. Fond vznikl pod patronátem rodinné společnosti VŠEOBECNÝ LÉKAŘ, skupiny praktických lékařů pro dospělé a děti, a byl založen jejími majiteli prim. MUDr. Olgou Janovskou a Ing. Tomášem Janovským.


www.nadacnifondgratia.cz




www.vanocniberanek.cz