Ženy na svých hobby
šetří více, než muži

Ženy na svých hobby
šetří více, než muži

2. 2. 2015

Ženy za své koníčky utrácí mnohem méně než muži. Nejčastěji do nich investují kolem stokoruny, muži jsou za měsíc ochotni platit i desetkrát tolik. Pokud by byla možnost, téměř polovina Čechů by ráda investovala do svých zálib ve větší míře.

Podle průzkumu společnosti Cofidis nyní provozuje 32 procent dotazovaných pouze jeden koníček, 26 procent dva. Naopak téměř desetina respondentů se ve volném čase nevěnuje vůbec žádnému. 

Na otázku, kolik peněz jsou Češi ochotni investovat měsíčně do svých zálib, téměř čtvrtina respondentů odpověděla, že sto korun je pro ně ideální částkou. K 500 Kč se přiklání 24 procent a tisíc korun nevadí investovat 19 procentům respondentům. Více než 5000 Kč je ochotno vložit do svých koníčků pouze jedno procento. Náklady kolem stokoruny vydají spíše ženy, naopak až čtvrtina mužů souhlasí sáhnout do peněženky i pro tisíc korun. 

Počet vedených koníčků roste podle průzkumu spolu se vzděláním. Jedním koníčkem vyplňují svůj volný čas nejčastěji vyučení lidé. Dvěma naopak tráví své volno ti, kteří mají maturitu, a více než třem se věnují především vysokoškoláci.

Pokud by ovšem existovala možnost, až 46 procent Čechů by se rádo věnovalo svým zálibám více. Téměř 15 procent dotazovaných v jejich realizaci brání péče o rodinu, což nejvíce platí pro ženy ve věku mezi 27 až 35 roky. Čtvrtině to nedovoluje jejich pracovní nasazení a až 35 procentům zase nedostatek peněz. 

Není proto výjimkou, že si někteří na uskutečnění své zájmové činnosti půjčí určitý finanční obnos. Nákup zboží by však měl být promyšlený a pořizovaný předmět s dlouhodobým využitím a trvalejší hodnotou. Příkladem vhodného využití půjčených financí na koníčky může být studium, vzdělávací kurzy, pořízení rodinného mazlíčka či třeba sportovní vybavení.

 

A jaké je vaše hobby a kolik za něj utrácíte? Napište nám to do diskuze u článku.

hobby
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.