Jarní literární soutěže, nová fotosoutěž a také nový ročník projektu Do stovky!
Ilustrační foto: Freepik

Jarní literární soutěže, nová fotosoutěž a také nový ročník projektu Do stovky!

3. 4. 2024

Jaro je v plném proudu, a tak přinášíme zadání nových "jarních" soutěží. A otevíráme také další, již šestý ročník projektu Do stovky!

Literární soutěže jsou oblíbeným zpestřením portálu i60. Jaká témata na autory tentokrát čekají? Tady jsou.

Můj seniorský den
Jak vlastně vypadá typický den v důchodu? Někteří mají rádi klid v teple domova, například s oblíbenou knížkou v ruce či pletením, jiní se věnuji svým aktivitám venku - okopávají záhonky na své zahrádce, vyrážejí na výlet, do kaváren, divadel. A, ač v důchodu, pořád "nestíhají". Popište ten svůj typický seniorský den. V titulku článku vždy vypíchněte, čím je pro vás váš den typický, například: "Můj seniorský den - zábava s vnoučaty".

Člověk míní, život mění
Stalo se i u vás, že se životní události vychýlily jiným směrem, než jste plánovali, nebo jak jste si přáli? A byla ta neplánovaná odbočka na škodu či přinesla do vašeho života něco zajímavého, nečekáného? Zamyslete se a zkuste sepsat příspěvek na téma "Člověk míní, život mění."

Fotografie vypráví
Máte ve svém archivu zajímavou fotografii, se kterou souvisí nějaká vzpomínka? Snímek, na který se podíváte a hned se vám vybaví příběh s ním spojený? Sepište ho do naší nové soutěže a připojte k textu fotografii, která příběh zachycuje. Pokud nemáte žádnou takovou archivní fotografii, ale máte nápad na příběh ze současnosti, vyfoťte to, o čem byste chtěli psát...

Podmínky soutěže
Literární soutěže na výše uvedená témata se mohou zúčastnit všichni čtenáři, kteří jsou zaregistrováni na portále i60 pod vlastními jmény (registrace pod přezdívkami či neúplnými jmény nejsou povoleny). Každý čtenář může vyslat do soutěže dva příspěvky na každé z témat, a to prostřednictvím svého čtenářského profilu. Všechny soutěžní příspěvky budou mít společný tag (štítek), a to "Jarní soutěž 2024". Soutěž potrvá od dnešního dne do 21. června 2024, v neděli 23. června vyhlásíme dva vítězné příspěvky za každé téma. Jejich autoři získají roční předplatné i60 Plus, tedy rok s Íčkem bez zobrazování reklam. Pokud někdo z vítězů již službu i60 Plus má, může ji darovat jinému čtenáři, anebo ji použít na další období.

 

Fotosoutěž: Jarní triptych

Snímek obrazovky 2024-04-02 v 10.41.12.png

 

Vyhlašujeme také novou fotosoutěž, a to na téma "Jarní triptych". Každý soutěžící musí do soutěže vložit dvě trojice autorských fotografií na jarní téma Jarním triptychem je míněna trojice snímků zachycující například jeden objekt v určitém časovém období, anebo tři odlišné objekty, které budou mít nějaký společný základ (tři motýli, tři růže apod.). Snímky musí být vlastní (nesmí být staženy z internetu), a v jedné sérii vždy ve stejném formátu - tedy buď všechny tři na výšku, anebo všechny tři na šířku. Podmínkou je také uvést, co je na fotografii zachyceno a kdy byl snímek pořízen (Příklad: Obilný klas, foceno 21.5.). Fotografie musí být pořízeny od počátku letošního jara, tedy 21.března. Redakce bude hodnotit sérii tří fotografií jako celek. Na konci soutěže tedy vybere tři autory sérií snímků, kterým pošle jako cenu knihy či audioknihy.

Fotosoutěž, kterou najdete na tomto místě, začíná právě teď a potrvá do 21. června 2024. Vítěze fotosoutěže vyhlásíme v neděli 23. června v podvečerních hodinách.

 

Šestý ročník projektu Do stovky!

Snímek obrazovky 2024-04-02 v 10.47.32.png

Také v letošním roce poběží projekt Do stovky!, jehož cílem je motivovat čtenáře k nejzdravějšímu pohybu - chůzi. Někteří z vás se již předchozích ročníků zúčastnili, a tak víte, co obnáší. Jde o to, ušlapat od jara do zimy alespoň sto kilometrů a výlety zapsat do tabulky. I v letošním, již šestém, ročníku máme pro vás připraveny motivační ceny. Jako budou?

Z dvaceti účastníků projektu, kteří jako první dosáhnout mety 100 kilometrů, vylosujeme jednoho šťastlivce, který získá chytrý náramek (umí měřit čas, kroky, tep). Chytrý náramek získá také ten, kdo našlape za sezónu (od začátku projektu 4.4.2024 do konce projektu - 15. 12. 2024) nejvíce kilometrů, ale pozor - vždy po nových trasách! (Tzn., že se do celkového počtu ušlapaných kilometrů nebudou započítávat opakující se trasy typu "Od prodejny Coop kolem náměstí a zpět..."). A třetí chytrý náramek vylosujeme z autorů článků, kteří z výletů "Do stovky" napíší na portál i60 alespoň tři články.

Novinkou letošního ročníku budou výzvy ke společným výletům, a to prostřednictvím chatu "Do stovky". Ten najdete jednak pod tímto textem a také v sekci Chaty. Tři účastníci projektu, kterému se podaří pozvat na výlet nejvíce parťáků, získají vouchery na nákup vstupenek do Národního divadla, anebo (dle vlastního výběru) roční službu i60 Plus, tedy Íčko bez reklam.

 

Věříme, že se vám naše nové soutěže budou líbit a že i v průběhu jara bude vaším dobrým společníkem portál i60. Tahle země není jenom pro mladý!

 

 

čtenáři i60.cz Jarní soutěž 2024
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.9 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...