Jak se z holek staly dámy

Jak se z holek staly dámy

29. 4. 2015

Když jsem se dověděla před časem o připravované akci předávání vzpomínkových materiálů Národní kroniky Nadace Charty 77 Národnímu muzeu, zalitovala jsem, že se vzhledem ke svému dosavadnímu zaměstnání na plný úvazek nebudu moci lákavě znějící akce zúčastnit. Ne, že bych toužila ocitnout se po roce zase v roli modelky, ale vidět bych to celé chtěla. Jenže všední den v 11 hodin dopoledne mohu za normálních okolností sedět tak akorát v práci a ne v publiku ve foyeru Národopisného muzea v zahradě Kinských pod Petřínem. Takže šla celá připravovaná akce mimo mě.

Až najednou mě na poslední chvíli, možná ještě pod vlivem silných dojmů ze srazu v Poděbradech, zachvátila touha být při tom. Uvidět několik více či méně známých děvčat oblečených v historických modelech z 20. - 60. let minulého století při módní přehlídce nazvané "Elegantní dámou v jakémkoli věku a roční době". A tak jsem zažádala o den dovolené a již příští den vyrazila na Smíchov.

Po krásném slunečném víkendu byl Praha zachmuřená a deštivá. A při cestování bez časové rezervy se mi zdála, byť krásná, budova Musaionu při cestě pěšky do kopce zatraceně daleko.

V publiku jsem hned zaregistrovala Olinku a vedle ní Jitku, která nelenila a přijela se alespoň podívat, když se na její vysokou postavu nenašel vhodný model. Ostatní holky si ale přišly na své. Předvedly modely elegantní i vzdušné, společenské i sportovní, k vidění byla dokonce i nevěsta, střídaly se barvy, od sladce růžové až po spolehlivě bodující černou. Některé modely byly dotaženy k dokonalosti díky kloboučkům a až na výjimky kráčely dámy ve střevíčkách s podpatky, v nichž zvládly i chůzi po ne zrovna krátkém schodišti. My na návštěvnických židlích jsme to měly snadnější. Měla jsem pocit, že některé z účastnic přehlídky se snad už narodily s grácií modelek. Tytam byly odžínované holky, s kterými jsem strávila minulý víkend v Poděbradech.

A tak se jen potvrdilo, že žena má mnoho tváří, z nichž jí při troše snahy sluší všechny. A že by si to měla každá při první nabízené příležitosti vyzkoušet. Když se sejde veselá, přátelská parta, v níž není místo pro závist, škodolibost či pomluvu, protože jsme alespoň věkově na stejné lodi, dá se zažít spousta legrace a možná i zapomenout na různé problémy.

Chtěla jsem původně psát faktickou zprávu z akce, a nakonec to skončilo takhle. Ale  všichni víme, o co se jednalo. Důležité je především, že se zase něco hodně povedlo.

Tak ať nadále vzkvétá i60 a zase někdy ahoj!

 

P.S: Podívejte se na reportáž TV Barrandov. Video natočila z televize Zdeňka Vítková.

https://www.youtube.com/watch?v=h8O6qF60w6k&feature=youtu.be

Modelky
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.