Jak se z holek staly dámy

Jak se z holek staly dámy

29. 4. 2015

Když jsem se dověděla před časem o připravované akci předávání vzpomínkových materiálů Národní kroniky Nadace Charty 77 Národnímu muzeu, zalitovala jsem, že se vzhledem ke svému dosavadnímu zaměstnání na plný úvazek nebudu moci lákavě znějící akce zúčastnit. Ne, že bych toužila ocitnout se po roce zase v roli modelky, ale vidět bych to celé chtěla. Jenže všední den v 11 hodin dopoledne mohu za normálních okolností sedět tak akorát v práci a ne v publiku ve foyeru Národopisného muzea v zahradě Kinských pod Petřínem. Takže šla celá připravovaná akce mimo mě.

Až najednou mě na poslední chvíli, možná ještě pod vlivem silných dojmů ze srazu v Poděbradech, zachvátila touha být při tom. Uvidět několik více či méně známých děvčat oblečených v historických modelech z 20. - 60. let minulého století při módní přehlídce nazvané "Elegantní dámou v jakémkoli věku a roční době". A tak jsem zažádala o den dovolené a již příští den vyrazila na Smíchov.

Po krásném slunečném víkendu byl Praha zachmuřená a deštivá. A při cestování bez časové rezervy se mi zdála, byť krásná, budova Musaionu při cestě pěšky do kopce zatraceně daleko.

V publiku jsem hned zaregistrovala Olinku a vedle ní Jitku, která nelenila a přijela se alespoň podívat, když se na její vysokou postavu nenašel vhodný model. Ostatní holky si ale přišly na své. Předvedly modely elegantní i vzdušné, společenské i sportovní, k vidění byla dokonce i nevěsta, střídaly se barvy, od sladce růžové až po spolehlivě bodující černou. Některé modely byly dotaženy k dokonalosti díky kloboučkům a až na výjimky kráčely dámy ve střevíčkách s podpatky, v nichž zvládly i chůzi po ne zrovna krátkém schodišti. My na návštěvnických židlích jsme to měly snadnější. Měla jsem pocit, že některé z účastnic přehlídky se snad už narodily s grácií modelek. Tytam byly odžínované holky, s kterými jsem strávila minulý víkend v Poděbradech.

A tak se jen potvrdilo, že žena má mnoho tváří, z nichž jí při troše snahy sluší všechny. A že by si to měla každá při první nabízené příležitosti vyzkoušet. Když se sejde veselá, přátelská parta, v níž není místo pro závist, škodolibost či pomluvu, protože jsme alespoň věkově na stejné lodi, dá se zažít spousta legrace a možná i zapomenout na různé problémy.

Chtěla jsem původně psát faktickou zprávu z akce, a nakonec to skončilo takhle. Ale  všichni víme, o co se jednalo. Důležité je především, že se zase něco hodně povedlo.

Tak ať nadále vzkvétá i60 a zase někdy ahoj!

 

P.S: Podívejte se na reportáž TV Barrandov. Video natočila z televize Zdeňka Vítková.

https://www.youtube.com/watch?v=h8O6qF60w6k&feature=youtu.be

Modelky
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
Teprve dnes večer jsem se vrátila z Prahy a stále jsem plna tohoto zážitku.Sešli se skvělí lidé,o dobrou náladu nebyla nouze,krásné kostýmy zprostředkovaly dobovou atmosféru.V publiku jsme měly své milé tváře...Bylo to opravdu kouzelné dopoledne.Díky za ně všem,kdo se podíleli,vymysleli a byli s námi na místě,nebo v dálce myšlenkami.Holky,dámy,Zuzko a všichni,je mi s vámi fajn.mm
Elen Zajíčková
Nejde napsat nic jiného, než že to byl vydařený den. Krásné prostředí, báječná atmosféra a super lidi. Ze všech těch záběrů a fotografií čiší bezprostřednost a pohoda, protože ta zcela ovládla prostory i lidi. Ač jsem většinu dam neznala osobně, měla jsem pocit, že jsou na stejné vlně jako já. Cítila jsem se jako mezi svýma. Vše je o lidech a i tato akce byla důkazem, že fajn lidi dělají fajn věci. Děkuji všem dámám, které se se na projektu podílely, či se ho účastnily. Také fotografům, novinářům , divákům....prostě všem. Bylo mi ctí býti u toho.
Soňa Prachfeldová
Je to oboustranné, děvčata předváděla a výborně a Ty jsi psala recenzi, také výborně !
Zuzana Pivcová
Hlavní zásluhu na zdařilé akci i její zdejší prezentaci mají samozřejmě zúčastněné modelky. Nebýt jich, neměla jsem o čem psát. :-)))
Hana Čadová
Děvčata viděla jsem Vás v televizi Barrandov a všem Vám to moc slušelo
Jana Šenbergerová
Blahopřeji k úspěchu všem, kteří se zúčastnili a Zuzce za pěknou reportáž. Přece jen je ta Praha trochu z ruky.
Alena Várošová
Já bych chtěla především poděkovat paní Zuzaně,která tak dokonale popsala dámy v historických modelech z 20 - 60.let minulého stolení,tak jako kdybych tam byla sama a viděla všechny na vlastní oči. Všem dámám to ohromě slušelo a myslím si,že dobře reprezentovaly i60.Určitě si to všechny náramě užily v tak krásném prostředí Národopisného muzea.Děkuji všem,kdo tuto akci uspřádali.
Alena Vávrová
Poděkování Zuzce, jako pohotové reportérce a všem aktérkám přehlídky za opravdu nevšední zážitek!
Miluše Hasenohrlová
Dámy, jste opravdu dámy.Všem kostýmy moc slušely.
Olga Štolbová
Byla jsem při tom a bylo to, fakt, prima. Zuzko, popsalas to senzačně a rychle, chválím...*****

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...