Začínají Slavnosti piva,
ochutnat lze 150 značek

Začínají Slavnosti piva,
ochutnat lze 150 značek

4. 6. 2015

Stovka vystavovatelů se představí od pátku do soboty na českobudějovických Slavnostech piva. Po Táboře je druhou největší akcí tohoto druhu v Česku. Do degustátorské soutěže 19. ročníku přihlásili výrobci téměř 300 druhů piv a návštěvníci z nich budou moci ochutnat přibližně polovinu. Loni na slavnosti přišlo přes 15 tisíc lidí.

„Tradiční degustační soutěž Pivo České republiky 2015, jež se letos koná podevatenácté, probíhá v 19 kategoriích, z toho 18 je podle druhů piva, jíž se účastní zhruba padesát výrobců. Jsou to malé i velké subjekty, respektive 11 českých minipivovarů a zhruba 38 velkých pivovarů," řekl Alois Srb z agentury Revel. Podruhé bude vyhlášen i absolutní vítěz.

Při Slavnostech piva se opět uskuteční soutěž regionálních potravin "Chutná hezky. Jihočesky." O ocenění touto značkou usiluje v devátém ročníku rekordních 166 produktů rozdělených do 11 kategorií. „Neobvykle velká konkurence se letos sešla v kategorii mlékárenských výrobků. Tu tvoří pestrá kolekce dobrot z kravského, kozího a ovčího mléka,“ uvedla ředitelka krajské agrární komora Hana Šťastná. Vyhlášení vítězů bude v sobotu v 11:30 v Pivovarské zahradě. Součástí bude veřejná degustace. K dobré náladě budou hrát country kapely.

Slavnosti piva začínají na výstavišti v pátek v poledne, v sobotu v 10:00 a trvají do půlnoci. Základní vstupné je 40 korun, dvoudenní šedesát.

naše tipy pivo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.