Ples v opeře bude v duchu britské monarchie
ILUSTRAČNÍ FOTO: wikimedia.org

Ples v opeře bude v duchu britské monarchie

15. 12. 2015

Třináctý Ples v Opeře, který se bude konat příští rok 6. února v historické budově Státní opery v Praze, se ponese v duchu britské monarchie. Od pohoštění přes designové pojetí až k uměleckému programu bude odkazovat k Velké Británii jako symbolu aristokratické společnosti. Moderátorem večera bude opět Marek Eben.

Minulý Ples v Opeře 2015 se inspiroval noblesou a elegancí Francie a jeho tématem bylo "umění žít".

"Vzhledem k tomu, že budova Státní opery bude od příštího roku procházet náročnou rekonstrukcí, bude Ples v Opeře na delší dobu poslední. Ústředním bodem dramaturgie budou dámy, které jsou královnami ve svých oborech," řekla ředitelka plesu Zuzana Vinzens.

V programu se například objeví violoncellistka Terezie Kovalová a zpěvačka Tonya Gravesová, které si připraví vystoupení inspirované Jamesem Bondem. Představí se i operní sólistka Petra Vykopalová, která přednese árii Henryho Purcela, nebo první sólistka Baletu Národního divadla Andrea Kramešová.

K dispozici bude 1000 vstupenek v cenách od 3500 korun až po 120 000 korun, které zájemce zaplatí za lóži s obsluhou a občerstvením pro šest až osm lidí.

Na ples upozorní plakáty, které budou inspirované slavnou známkou Modrý Mauricius a na nichž portrét královny Viktorie nahradí osobnosti Plesu v Opeře.

Předepsaný oděv na Ples v Opeře je léta neměnný. Platí, že povinný dress code je méně frekventovaný frak se všemi příslušnými doplňky nebo smoking, u nějž je povinná nejen bílá a černým motýlkem doprovázená košile s límečkem, ale také polobotky s hladkým lakovaným svrškem a uzavřeným šněrováním. U ženy přichází v úvahu jen dlouhá toaleta. Takzvané malé večerní společenské koktejlky jsou na plesu zakázány.

Zahraniční hosty organizátoři představí na lednové tiskové konferenci. Hlavními hosty letošního plesu byli primabalerína Julija Machalinová a pilot Formule 1 Mika Häkkinen.

Ples bude mít opět charitativní rozměr. Letos vynesla dražba na charitativní účely Nadace Terezy Maxové rekordních 2,2 milionu korun. Jen za kombinézu Häkkinena zaplatil zájemce za velkého potlesku milion korun.

Ples v Opeře
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.