Revolver Butche Cassidyho
se vydražil za 175 000 dolarů

Revolver Butche Cassidyho
se vydražil za 175 000 dolarů

2. 10. 2012

Za 175 000 dolarů (3,4 miliony korun) se prodal revolver, který patřil známému pistolníkovi Divokého západu Butchi Cassidymu. Oznámil to John Eubanks, majitel aukční síně California Auctioneers, která o víkendu dražila řadu předmětů z dob Divokého západu.

Butch Cassidy používal revolver Colt při svých loupežích a v roce 1899 jej předal guvernérovi ve státě Utah v neúspěšné snaze získat od něj amnestii. „Odevzdáním zbraní se snažil stát normálním občanem,“ řekl Eubanks.

Butch Cassidy a jeho společník Harry Longabaugh známý pod přezdívkou Sundance Kid se zaměřovali především na vykrádání bank. Jejich eskapády byly námětem úspěšného filmu z roku 1969 s Paulem Newmanem a Robertem Redfordem.

Při jiné aukci se ve státě New Hampshire za celkem 504 000 dolarů vydražily v neděli dva revolvery patřící dalším slavným gangsterům – Bonnie Parkerové a Clydu Barrowovi. I jejich příběhy byly úspěšně zfilmovány.

dobrodružství dražba
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.