Hudební bonbónek č. 9 ze zámku Duchcov
Michal Mašek

Hudební bonbónek č. 9 ze zámku Duchcov

23. 7. 2021

Známý zámek Duchcov ve stejnojmenném městě v ústeckém kraji, který se nachází v podhůří Krušných hor, je v pořadí již deváté, předposlední zastavení mozartovské minisérie.

Koncert A dur KV 877, jehož části jednotlivých vět uslyšíte, zazní z Valdštejnského sálu, kde se  dříve hojně pořádaly koncerty. Paní kastelánka Lucie Šťastná krátce představí zámek, známý především jako místo posledního pobytu, kam se uchýlil na konci života znáný bouřlivák  Giacomo Casanova.

Dále se dozvíte zajímavosti o práci a aktivitách Salzburské mozartovy nadace, která se mimo jiné zabývala i výzkumem Mozartovy lebky a v  roce 2006 došlo k překvapivému zjištění. Mozartova nadace také pořádá pravidelně od roku 1956 v posledním lednovém  týdnu (kromě minulého a letošního roku) jeden z nejprestižnějších hudebních festivalů Mozartwoche, kde vystupují umělci zvučných jmen celého světa.  Michal byl pravidelně na tyto festivaly zván a následně psal recenze do internetového periodika OperaPlus pod rubrikou Notebook Michala Maška.

 konik-cipisek.jpg

Viktůrek dostal nového kamaráda, koníka Cipíska. Je to sice obr mezi ostatními koňmi (vedle je koník běžné velikosti), trochu divočejší, ale dobrák od kosti.

vikturek-nar.-3.jpg

 Na poslední setkání o Mozartovi vás zve Viktůrek a bude se odehrávat na  zámku Sychrov.

hudba
Hodnocení:
(5.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.