Na Nový rok budou mít
hostince většinou zavřeno

Na Nový rok budou mít
hostince většinou zavřeno

29. 12. 2012

Otevřeno na Nový rok budou mít jenom dvě procenta restaurací v Česku. Podle gastronomického portálu Lunchtime.cz zůstane nejvíce hostinců v provozu v centru Prahy a ve velkých městech, kde mohou počítat s návštěvou zahraničních turistů. Češi zpravidla Nový rok tráví v rodinném kruhu. „Výjimkou jsou lidé, kteří se vrací z hor a rádi by se po cestě najedli,“ uvedl marketingový ředitel portálu Jakub Šafránek.

Z celkem 74 otevřených restaurací bude většina v Praze, v Brně má být otevřeno šest podniků, v Plzni tři a v řadě dalších velkých měst jen po jedné restauraci. „Otevřeno máme, ale nebude otevřená kuchyně,“ řekla majitelka ostravské restaurace Stodola Marcela Trávníčková. Hosté tak kromě polévky mohou dostat pouze studené jídlo.

Zájem o pohoštění na Nový rok ale podle dosavadních zkušeností není veliký s výjimkou centra Prahy. Podle provozního z restaurace U českých pánů Michala Szaffnera chodí do restaurací 1. ledna především Rusové. Restaurace otevírá už osmým rokem především kvůli nim a zpravidla mívá plno.

To potvrzuje Martina Svobodová z Hostince U Matěje Kotrby. „Protože řada hospod má zavřeno, tak bývá návštěvnost dobrá,“ uvedla s tím, že až 70 procent návštěvníků tvoří cizinci. Restaurace na 1. ledna nepřipravuje žádnou speciální nabídku, hosté si budou vybírat ze standardního jídelního lístku jako kterýkoliv jiný den.

Na Nový rok otevře například i brněnská restaurace Zlatá Veverka. Původně podle její majitelky Jitky Dočekalové měl být podnik rezervovaný pro uzavřenou společnost, nakonec ale budou moci dorazit i hosté přímo z ulice.

restaurace
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.