Doporučujeme: Léčivé a zážitkové termály v Maďarsku a na Slovensku
V maďarských lázních Hevíz vás budou hýčkat. FOTO: MTM tour

Doporučujeme: Léčivé a zážitkové termály v Maďarsku a na Slovensku

9. 8. 2022

Pokud ještě letos toužíte vyrazit za hranice všedních dní či potřebujete podpořit svou psychiku (ohroženou nekončícím přílivem špatných zpráv), nabízíme Vám pár zajímavých alternativ s prokazatelně pozitivními účinky na zdraví.

O tipy na zajímavá místa jsme požádali zakladatelku CK MTM tour, paní Věru Malurovou, která se na zájezdy za zdravím již desítky let specializuje.

HEVÍZ, Maďarsko – unikátní přírodní termální jezero s lekníny
Nelze vynechat jedny z nejznámějších a nejnavštěvovanějších maďarských termálních lázní – zdejší přírodní termální jezero je nejen unikátním přírodním výtvorem, ale má také výborné léčivé účinky a je největší svého druhu na světě. Koupat se v něm můžete celoročně, teplota vody v létě se pohybuje v rozmezí 33-35°C, v zimě 25-28°C. Jezero je obklopeno lesními porosty vybízejícími k procházkám a nad hladinou se vytváří voňavé mikroklima, příznivé třeba pro léčbu hlasivek. Termální voda pomáhá zejména při léčbě pohybového ústrojí, nervové a oběhové soustavy a dále na kožní, trávicí a gynekologické obtíže.

 

Kehidakustany.jpg

 

KEHIDA, Maďarsko – atraktivní mladé léčivé i zážitkové lázně
Jedny z nejmladších maďarských lázní si od roku 2003 našly už dlouhou řádku spokojených klientů. Atraktivní prostředí vnitřní i venkovní části lázní nabízí celoroční vyžití pro všechny generace. Vnitřní léčebná a relaxační část je oddělena skleněnou stěnou od zážitkové části s tobogánem a divokou řekou. V teplých léčivých termálních bazénech najdete řadu hydromasážních trysek, kterými můžete podle potřeby skvěle promasírovat nejrůznější bolavá místa. Termální voda v Kehidakustány má příznivé účinky zejména na chronické degenerativní onemocnění kostí a kloubů, kožní a gynekologické potíže, zvýšený krevní tlak (jen mírně) či neurologické potíže ze stresu a vyčerpání.

 

Podhajska Aquamarin 12.jpg

 

PODHÁJSKA, Slovensko – slovenské Mrtvé moře s výbornými léčivými účinky
Před covidem jedny z nejnavštěvovanějších evropských termálních lázní s vynikajícími léčivými účinky byly v loňském roce zcela uzavřené a letos fungují jen v částečném původním režimu. Slovenské úřady usilují o nastavení nových pravidel pro vypouštění zdejší termální vody a omezením čerpání zřejmě také směřují k jejímu hospodárnějšímu využití. I přes probíhající změny lze však i dnes unikátní léčivou vodu plně využívat v ubytovacích kapacitách, které mají přímý přístup k termální vodě. V rámci našich léčebných pobytů nabízíme klientům neomezený celodenní vstup do termální vody stejně jako před covidem, kdo tedy touží zdejší skvělou léčivou vodu využít, ať neváhá. Voda neztratila nic ze svých úžasných léčivých účinků.

"Výše zmíněná lázeňská místa jsou jen příkladem toho, co Vám můžeme nabídnout. Na podzim pořádáme také zájezdy do královských lázní SÁRVÁR a klidných mladých lázní Celldömölk s bohatým zázemím. Ať již vyberete cokoli, výborná maďarská kuchyně Vás jistě nezklame a venkovská pohostinnost Podhájské ve Vás zanechá chuť se znovu vrátit," říká Věra Malurová z MTM tour.

Více informací a celou nabídku cestovní kanceláře najdete zde: www.mtmtour.cz

 

 

 

 

 

cestování lázně zdraví
Hodnocení:
(5.2 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.