V Havířově mají senioři nové komunitní bydlení
Otevření nového komunititního bydlení pro seniory v Havířově

V Havířově mají senioři nové komunitní bydlení

11. 12. 2022

Nový projekt komunitního bydlení pro nejstarší obyvatele – Residenci Opletalova - otevřela společnost Heimstaden v Havířově-Šumbarku. Projekt zahrnuje celkem 66 zrekonstruovaných bytů ve dvou domech s dostupným nájmem, bezbariérový přístup i bezpečí uzavřené zahrady.

Noví nájemci v bytech 1+kk o velikosti 28 metrů čtverečních mají k dispozici vlastní kuchyni a koupelnu. Měsíční nájemné včetně služeb zde vyjde na necelých deset tisíc korun.

Pro největšího poskytovatele nájemního bydlení v Česku je to zcela průlomový projekt, který se soustředí na specifickou cílovou skupinu a přizpůsobuje se jejím potřebám. „Jsem velmi příjemně překvapen, že soukromá společnost umí vytvořit cenově dostupné bydlení pro seniory a postavit se odpovědně k problematice nedostatku kapacit bydlení pro lidi se specifickými potřebami,“ oceňuje projekt předseda Sdružení nájemníků ČR Milan Taraba.

20221201_havirov_opletalova_JZ_1850.jpg

„Očekáváme, že během dvou měsíců budou všechny tyto byty pronajaty. Zájem o bydlení uzpůsobené starším lidem s pohybovým handicapem je obrovský. Kapacity ve většině měst přitom nestačí a někde čekají senioři na umístění do domovů pro seniory i několik let. A právě jim vychází náš projekt vstříc. Nabízíme bezpečí, komfortní zázemí a celou řadu služeb za velmi zajímavou cenu,“ říká generální ředitel české pobočky Heimstaden Jan Rafaj.

Do rekonstrukce Heimstaden investovala téměř 70 milionů korun, proměny doznalo i bezprostřední okolí domů, které nabídne seniorům posezení a zeleň. Všem klientům je k dispozici také služba Senior asistent, která seniorům pomáhá řešit například administrativní úkony nebo zajišťovat zdravotní a sociální služby.

bydlení domov pro seniory
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.