Nejhorší vs. nejlepší počasí pro bolavé klouby
Ilustrační foto: Ingimage

Nejhorší vs. nejlepší počasí pro bolavé klouby

13. 4. 2023

Bolest kloubů je nepříjemná v jakémkoliv podnebí, ovšem některé dokážou velmi znepříjemnit nebo naopak ulehčit symptomy. Je dobré vědět proč se utrpení zhoršuje a být případně připraveni.

Spojitost počasí se zdravím je tak velká, že dokáže měnit nejen nálady. Níže rozebereme jak teplota a vlhkost umí zatočit s nevolností kloubů.

Horko vs. zima

Se zvýšením teploty se také zvýší tlak, který nemá nejlepší vliv na klouby. Ty i například jizvy se mohou začít více rozpínat, a proto někteří mají nepříjemný pocit i u starých zranění. Ve velmi horkém počasí se v těle udržuje více vody, která způsobuje ztuhlost a je možné více vážit. Vyšší váha je pro bolavé a oteklé klouby starost navíc, tak nezapomínejte na pitný režim. Hydratace a chlazení vám v této situaci uleví.

Na druhou stranu, chlad způsobuje ztuhlost kloubů i svalů a jejich sníženou mobilitu. V zimě se snižuje tlak a jak už je asi poznat, jakákoliv extrémní změna počasí bolesti kloubů neprospívá. Proto je důležité, se teple oblékat a nezapomínat na vhodný pohyb, při kterém se ztuhlé tělo protáhne. Sice by zdravá strava měla být celoroční záležitost, ale hlavně v zimě ji nezanedbávejte. Potřebujete do sebe dostat živiny, které posílí klouby a imunitu. Vitamíny C a D plus minerály jako hořčík a zinek by se měly objevovat v jídelníčku každý den. Také můžete přidat suplementy s kolagenem, kterého produkce se ve stáří snižuje. „Kolagen je jedním z nejdůležitějších stavebních "kamenů" lidského těla a tvoří převážně 30 % celkového množství bílkovin v našem těle. Kolagen je strukturální protein, který v těle zajišťuje soudržnost, elasticitu všech pojivových tkání, včetně kůže, šlach, vazů, chrupavek a kostí,” vysvětluje David Buchta, propagátor zdravého životního stylu a zakladatel firmy Primulus, www.primulus.cz. Právě doplněk Kloubus všechny tyto živiny a další prospěšné obsahuje. 

Vlhko vs. sucho

Pro mnoho lidí s bolavými klouby je vlhko nejvíce nepříjemné. Tím, jak vlhkost často poukazuje na změnu počasí nebo tlaku, tak se nepohodlí zhoršuje. Bolest, ztuhlost, otok i zánět pravděpodobně půjdou s vlhkostí ruku v ruce. Při tomto počasí se tělo více potí a potřebuje hydrataci, proto nezapomínejte pít dostatek vody a jíst ovoce se zeleninou. Je také prospěšné se protahovat a udržovat pohyb, aby se ztuhlost zmírnila.

Sušší počasí se zdá v tomto případě jako výherce a nejlepší počasí pro bolavé klouby. Oproti vlhku, sucho není až tolik spojené se změnou teploty nebo tlaku. Jak bylo z ostatních příkladů poznat, žádné podnebí není vhodné, pokud je extrémní, stejně tak je to i se suchem. Někteří pociťují větší bolesti v létě a někteří v zimě, ale většina se shodně, že nejvhodnější je suché počasí kolem 20°C. Na jaře se teploty mění a často nevíme, jaké čekat. Proto si na klouby dávejte pozor, jezte zdravě, pijte tekutiny a vhodně se oblékejte.

KLOUBUS_produkt (1).jpg

TIP: Doplněk stravy KLOUBUS 

Přírodní doplněk stravy obsahující všechny prospěšné látky ve správném množství a poměru. Podporující správné fungování pohybového aparátu a účinný prostředek pro silné kosti a klouby. Provedenými rozbory bylo Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí zjištěno, že předložený vzorek produktu KLOUBUS vyhovuje ve znaku označeném "V" požadavku uvedenému v deklaraci na obalu.

Svým složením se jedná o jeden z nejsilnějších produktů na trhu, je certifikován zdravotním ústavem v Praze a testován na obsah chondroprotektiv. Mohou ho užívat, jak mladí, tak starší lidé, včetně aktivních sportovců. Díky svému složení udržuje normální stav kostí a přispívá k tvorbě kolagenu pro správnou funkci chrupavek.

KLOUBUS, 30 sáčků, 690 Kč. Více se dozvíte na www.kloubus.cz

zdraví
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...