Většina z nás to umí
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Většina z nás to umí

7. 5. 2023

Je to pár dní, co jsem objevila vánoční dárek, na který jsem úplně zapomněla. Byl to poukaz na nákup v Zahradnictví Chabařovice. Měla jsem z něj opravdu radost  a právě radost je to, co většina z nás umí udělat. Alespoň si to o lidech myslím. Zase takové obyčejné slovo, ale když umíme udělat radost sami sobě, jiným lidem a zvířatům, je to to, co obohacuje nás a všechno kolem nás. Slovo dalo slovo a tak jsme se s dcerou, od které dárek byl, domluvily, že si v pátek 5.5. odpoledne pojedeme do výše uvedeného zahradnictví nakoupit. Potřebovala jsem udělat radost našemu balkónu, který je zvyklý od jara do zimy na spoustu květin.

Do tohoto zahradnictví jezdíme vlastně od jeho otevření, už jsem o něm taky několikrát psala. Určitě nikomu nebude vadit, když vám prostřednictvím fotek udělám radost květinami a barvami, které se tu nabízejí. Je fakt, že je to pastva pro oči, nevíte kam jít dřív. Lidí tu bylo taky hodně, jednak bylo hezké počasí a nebo třeba chtěli sobě  i někomu jinému udělat radost. Byla jsem jak v Jiříkově vidění, je obdivuhodné, jak jsou všechny rostliny hezky udržované, samozřejmě, že se sem tam něco povadlého našlo, ale radost to určitě nikomu nepokazilo. Nejen díky poukazu jsme nakoupily, co jsme potřebovaly, ale i něco navíc. Dceřin kocour bude mít radost z nové hračky, dcera měla radost z masožravky a já z muškátů, jahod a jiných drobností.

Trochu z jiného soudku je radost, kterou připravily moje kamarádky a bývalé kolegyně jedné z nás. Ta přišla nedávno tragicky o manžela, navíc se stará o vnučku a sama na tom není zdravotně nejlíp. Domluvily se a objednaly víkendový pobyt v Jižních Čechách. Známe se spoustu let, jsou mladší než já a mám velkou radost, že nemyslí jenom na sebe a sobeckost je jim cizí. Tak, holky, hezky si to užijte.

Radost chci udělat i já vám, kteří si tohle přečtete a kouknete na fotky květin, které sice vypěstoval člověk, ale dala nám je paní příroda. Přeji všem hezký zbytek jara a krásné léto. A nezapomeňte dělat radost sobě i všem kolem vás.

 

fotografování Můj příběh příroda
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.