Za zážitky do Oravské Lesné
Všechny fotografie: Miroslava Paloncyová

Za zážitky do Oravské Lesné

29. 5. 2023

Brzy ráno jsme vyrazili autobusem na Slovensko. Před Oravskou Lesnou jsme vystoupili u rozcestníku Jamy a lesem, mnohdy divokým, pokračovali na Sedlo Demanová. Ze strachu před medvědy, jsme se drželi pohromadě. Nahoře se před námi rozprostřely rozlehlé louky a za nimi vzdálené vrcholky hor.

Poté jsme pokračovali do vlakové stanice Tanečník, kde jsme si koupili jízdenku na vyhlídkovou jízdu vláčkem do Sedla Beskyd, s menším výstupem k rozhledně, a zpět. Zatímco jsme čekali, prošli jsme si tamní zábavný park, podívali se na pávy ve voliéře a prohlédli expozici železnice.

Cesta vláčkem vedla převážně lesem, kde na cestující, hlavně děti, čekalo několik překvapení v podobě pohádkových postaviček. V Sedle Beskyd byla krátká přestávka, kdy jsme si vyšli k dřevěné rozhledně.  Výhledy byly parádní.

Těšili jsme se na cestu vláčkem zpět, jestli v lese na nás nečeká nějaké to strašidlo. Z Tanečníku jsme pokračovali k penzionu Kohútik, kde jsme si dali halušky s brynzou, a pak, k nemilému překvapení, jsme museli vyšlapat sjezdovku až na vrchol Kohútik. Nahoře jsme to vzali s humorem, protože jsme zjistili, že od penzionu vedla nenáročná místní zkratka. A tak jsme se vydali druhou stranou z kopce dolů, do Oravské Lesné.

Už na kraji obce nás vítala hlasitá folklorní hudba z ampliónů a provázela nás celou cestou až dolů, ke kostelu. Někdo z místních měl narozeniny. Naproti kostela Sv. Anny jsme si ještě dali další slovenské speciality, a spokojeni nasedli do našeho autobusu směr Česko. Za námi byl  krásný den. 

cestování Do stovky 2023
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.