Na hradě i v království květin
Všechny fotografie: archiv Evy Krausové

Na hradě i v království květin

4. 7. 2023

Léto je tu a my vás s paničkou zdravíme z toulek. Musím si tedy nejdříve postěžovat. Byl jsem na čištění a trhání zoubků v inhalační anestezii. Panička měla o mě obavy. To víte, už je mi 13,5 roku, jsem senior jako vy, čtenáři "Íčka". Ale zvládnul jsem to, ač první den a noc to moc příjemné pro mě nebylo. Ale druhý den ráno už bylo vše OK. Moc nám pomohla kamarádka Boženka, dovezla nás tam i zpět autem. Po třech týdnech mě potrápil jiný zdravotní problém, málem jsem skončil na veterině, ale zatím dobrý.

A tak, pokud není vedro, které nemáme rádi, užíváme toulek. Byli jsme na hradě Hněvín, ale nejen tam. Šli jsme se podívat k vyhlídce pod hrad, kde je krásný výhled na jezero Matylda. Dolů jsem šel sám, ale zpět mě musela panička vynést - nerad chodím po schodech nahoru... Byla tam výška povím vám, panička mě jedním okem hlídala a ještě stihla nafotit snímky a natočit videa. Ale když jsme se při cestě nahoru stavěli v "mezipatře", tam měla "bobky" i panička. Přesto i tam fotila, byť tam bylo málo prostoru. No, musím říci, že jsem byl rád na pevné zemi bez výšky zase.

Panička se na hrad na konci měsíce vrátila, šla na divadelní představení. Bohužel, viděla jen půlku, protože začalo pršet. Já byl sám doma a rozsvítit lampičku mi přišla Vlasta. To dá rozum, přece nebudu ve tmě a aby toho nebylo málo, byla i bouřka a té se bojím. Vlastě říkám Vlastička - mistička, protože mi v ní nosí masíčko. Byla to s ní legrace ten večer, dostal jsem i řízeček.

Tuhle jsme byli u záhonu lilií, ten se paničce moc líbí. No ale řeknu vám, to je samá lilie a mě "nezalejou" pozorností a já pak "vysychám a vadnu". No, zatímco panička "cvakala" snímky, já byl ve střehu, zda kolem nepůjde nějaká fenka, nejlépe hárající. :-)

Také chodíme do lesa, tuhle jsme tam šli s Boženkou. Nejdříve jsem na ni štěkal, to abych dal najevo, že panička je jen moje, ale pak jsem byl kamarád a klidně bych s ní odjel za dalším dobrodružstvím autem. Na dobré lidi mám totiž čich. Tak se těším, že s Boženkou někdy na výlet vyjedeme autem, třeba do Panenského Týnce.

Když jsou vedra, tak vstáváme hodně brzy a jdeme do lesa. Tam je nejlépe, je tam stín. Ač vždy doufáme, že nepotkáme divočáky, které se tu rozmnožili a chodí i po městě.

V září až nebudou vedra možná pojedeme na týden do hor. Nejlepší by byla Šumava, ale líbí se nám i na Klínech, či na Moldavě v těch našich horách Krušných.

Za naše výpravy hovoří fotografie, možná panička vloží i videa (ale ty z YouTube nebývají kvalitní jako originál... Lepší by bylo, kdyby se u článků videa mohla vložit rovnou, stejně jako fotografie).

Užívejte léta a opatrujte se.

Robin & panička Eva

 

 

 

cestování domácí mazlíčci
Hodnocení:
(5.3 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.