Divadelní hvězdy nad Ostravou
Amfiteátr u Vily na Landeku. FOTO: Poskytnuto organizátory akce

Divadelní hvězdy nad Ostravou

2. 8. 2023

Jedna velká premiéra čeká milovníky divadla na Ostravsku v srpnu tohoto roku. Do bývalého kulturního centra z počátků České republiky se totiž vrací kultura ve velkém duchu.

V místě s dechberoucím výhledem na Ostravu, v zrekonstruovaném amfiteátru u Vily na Landeku, se totiž bude konat první ročník festivalu „Divadelní hvězdy nad Ostravou".

Už přívlastek „nad Ostravou" naznačuje, že umístění Vily na Landeku na kopci nad Hornickým muzeem v Ostravě-Petřkovicích nabídne nejen netradiční divadelní kulisu, ale také atraktivní výhled na město Ostravu.

„Myslíme si, že si toto místo zaslouží návrat na kulturní mapu regionu, a proto jsme se rozhodli právě tady uspořádat divadelní festival, který už nosíme dlouho v hlavě. Vždyť půvab zahrady vily a výhled z tohoto místa inspiroval už například světoznámého malíře Oskara Kokoschku k namalování vzácného obrazu Moravská Ostrava II. A historie i umění zde kráčelo už před neuvěřitelnými 22 000 lety osadou lovců mamutů! Místo tedy zřejmě nemá na mapě Ostravska konkurenci a velký kulturní festival si jednoznačně zaslouží," nadšeně prozrazují pořadatelé festivalu s tím, že naráží na nález světoznámé sošky Petřkovické či Landecké Venuše nedaleko Vily na Landeku.

„Chceme využít toto neuvěřitelné místo a přímo nad Ostravou uspořádat divadelní festival, kde se objeví velké filmové a televizní herecké hvězdy. Během čtyř představení v srpnu nabídneme kvalitní, ale odlehčenou komediální tvorbu v čele s takovými hereckými esy, jakými jsou: Veronika Freimanová, Rudolf Hrušínský, Jana Švandová, Karel Heřmánek st., Zdeněk Žák, Ljuba Krbová, Adrian Jastraban a další," dodávají.

 

Snímek obrazovky 2023-08-02 v 10.37.05.png

 

Představení proběhnou vždy od osmi večer na venkovním pódiu Amfiteátru nad Ostravou od 20. do 24. srpna. Uvedeny budou divácky oblíbené hry „pražských" divadel: „Miluji Tě, tak se měj", k areálu Vily na Landeku více než příhodné představení „Caveman", poté „Kvartet" a jako poslední „Tři muži na špatné adrese".

„Věříme, že obohatíme prázdninový život nejen Ostravanů, ale i přespolních, kteří přijdou objevit toto nádherné místo a užít si kulturu a zábavu. Slíbit navíc můžeme skvělý catering z místní produkce a také originální překvapení, které máme připraveno ke každému představení zvlášť," srdečně zvou pořadatelé, kteří tak trochu napínají představivost diváků a slibují, že to ještě zdaleka není vše...

Vstupenky mohou divadelní fanoušci již nyní zakoupit v síti Ticketportál - https://www.ticketportal.cz/nevent/Divadelni-hvezdy-nad-Ostravou, případně najdou odkaz na koupi vstupenek i další informace k představením na stránkách Vily na Landeku - https://www.vilanalandeku.cz/kultura/pripravujeme. Na představení je omezená kapacita a cena vstupného je od 399,- Kč včetně všech poplatků.

 

TZ, 1600x900px, představení.png

 

 

 

 

 

divadlo kultura
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.