Nudíte se? Nekupujte mývala, ukliďte garáž!
Ilustrační foto: Pixabay

Nudíte se? Nekupujte mývala, ukliďte garáž!

12. 10. 2023

Tak já se někdy sama sobě divím, co mě občas napadne. To máte takhle pocit, že nemáte do čeho šťouchnout a malér je na světě, páč vás začnou přepadávat myšlénky a to je vždycky nebezpečný!

Mě například v úterý přepadla jedna takováhle nebezpečná myšlenka, takže už čtyři dny jsem se nezastavila, kmitám jak to hovádko, potím se jak kopáč pozemních staveb a ruce mám až u kolen, takže by se za ně nemusel stydět ani středně vyvinutej orangutan.

Takže v úterý takhle u ranní kávy jsem si řekla, že by bylo vhodné přestěhovat harampádí z horní garáže do dolní garáže a naopak. V horní garáži je Pazourovo motorkářský harampádí, myslivecký harampádí, pracovní harampádí a něco neidifikovatelnýho harampádí. V dolní garáži jsou motory, oleje, babety nepojízdné, kola, hrnce na zabijačku, sklenice na zavařování a mimo jiné mých tisíc knížek z antikvariátu, který jsem před časem provozovala. Rozhodla jsem se separovat svůj antikvariát nahoru a zcelit Pazourovo propriety dolů. (Je myslím zbytečné psát, že auta se do garáží nevejdou ani náhodou, takže parkují na dvoře).

Jak jsem nadšeně začla, tak jsem během hodiny těžce litovala a konečně jsem ocenila prokrastinaci, neb kdybych chvíli prokrastinovala, určitě by mě taková kravina, jako uklidit garáže rychle opustila. Za tři hodiny už jsem podrobila svojí osobu hrubé sebekritice, za kterou by se nemusel stydět ani zprofanovaný dlaždič.

Ovšem když už jsem se do toho pustila, musím to bohužel dodělat. Horší je, že se jako obvykle vyskytnou neočekávané zádrhele, které vám hází klacky pod nohy, jako je opadaná zeď, kterou musíte nahodit, regál, kterej neunesete, takže ho musíte rozložit a zase složit, knížky, který musíte naložit, vyložit, každou vzít do ruky, utřít a nandat do regálu. Bože, já jsem de.il! Proč si radši nečtu s nohama na stole! A to ještě než zavadne omítka, jdu natřít Pazourovi pár latěk na vrata do stodoly. (Zcela vypočítavě, neboť potřebuju, aby zfilcoval tu nahozenou zeď). Vstanu v šest, spát jdu ve dvanáct a furt to nebere konec! Ještě, že mi babi pomáhá s těma knížkama a přidržuje police, když je přišroubovávám. (Jako, a nezadá si s Pazourem "dej si to takhle, pročpa to vrtáš tady?, máš to křivě,....)? A když konečně dorazí Pazour, neřekne: "Jé, ty jsi šikula, žes nahodila zeď." Ne ne. Řekne: "Namočila jsi filc?" Nebo: "Ty jsi ale šikulka, žes vybílila." Ne ne. Řekne: "Dyť nemáš vybílenej strop!"

No, takže, až mě zase přepadne ňáká takováhle aktivita, Bože, dej, abych nepodlehla...

bydlení hobby Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.