Zážitek roku 2023: Cesta do Turecka
Všechny fotografie: Marie Ženatová

Zážitek roku 2023: Cesta do Turecka

11. 12. 2023

Je dnes druhá adventní neděle, brzy ráno jsem měla na teploměru - 3 stupně mrazu a dost padá sníh. Včera jsem ho odhazovala a odmetala před domem několikrát, tak jako mnozí jiní pracovití sousedé v okolí. A já bych si v tom dnešním brzkém ránu ráda zavzpomínala na pobyt v druhé polovině září letošního roku v Turecku.

Jeli jsme tam z Boskovic jako vždy s EXODEM Blansko společně autobusem do Brna a odtud už letecky do Antalye. A odtud jsme už zase všichni přejeli 60 km do centra letoviska Kiris, které je součástí unikátního Národního parku.

Náš hotel Queeńs Park Le Jardin se některým zdál zpočátku bludištěm, ale rychle jsme se v něm dokázali orientovat. Byly z něj nádherné výhledy na přilehlé pohoří Taurus, rozsáhlé borovicové háje a překrásnou zahradu. Na pláž jsme chodili kolem bazénu s nádhernou zahradou, která měla hodně romantických zákoutí. Pláž u Středozemního moře byla oblázko - písečná. Ano, byly zde velmi vhodné boty do vody, několik z nás je nemělo, ale také jsme to nějak zvládali.

Na jídlo byl veliký dostatek chutných dobrot, na každém kroku usměvavý personál, byl dostatek lehátek, jak na pláži, tak v přilehlé zahradě pod korunami stromů. U bazénu hrála příjemná hudba, byla i široká nabídka animačních programů denních i večerních.  

V okolí bylo dostatek obchodů a jen 4 km do městečka Kemer. Takže jsme si všichni velmi dobře užili teplého moře i sluníčka - bylo ho někdy až, až. Proto jsem vždy v odpolednějších hodinách chodila raději plavat do bazénu, který měl víc stínu a byl často poloprázný.

Ano, letošní pobyt u moře byl skutečně můj největší zážitek roku už proto, že mám to svoje pozdní stáří. A asi už na další takový pobyt u moře nepojedu - totiž ty vysoké teploty ve svém věku snáším stále hůř a hůř.

Děkuji proto moc redakci i60 za možnost napsat několik řádků do zajímavé soutěže a tím se odlepit od pohledů z okna, kde stále padá sníh a já vím, že brzy už ho půjdu odhazovat a odmetat.

A já za to, že se právě dnes alespoň v myšlenkách vracím k teplému létu a i vám dávám možnost nahlédnout víc k oblakům, si dávám víc sílu zase k té potřebné úklidové práci na chodníku.

Vám všem, moji milí, přeji z celého srdce jen pevné zdraví, spokojenost a vše dobré v tomto adventním čase. A také mnoho toho, co nám všem je život schopen ještě nabídnout. ♥

cestování Poslední soutěž 2023 Turecko
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.