Pomoc za všechny prachy
Ilustrační foto: Pixabay

Pomoc za všechny prachy

12. 2. 2024

Můj švagr je pan dokonalý. Všemu rozumí. Z fleku by mohl být trenérem reprezentace takřka ve všech sportech a kdyby poslanci, senátoři ba i prezident znali jeho schopnosti poradce, už dávno by u někoho z nich pobíral velmi vysoký plat.

Neměnil zdravotní pojišťovnu, dodavatele energie, banku a ani autoservis. Dlouhá léta se vysmíval všem, kteří se nechali napálit.

Romantické příběhy s kriminálním koncem, kdy česká osamělá žena nalítla kapitánovi americké armády, aby mu v touze po osobním setkání poslala svoje celoživotní úspory a v zápětí ji kriminálka přesvědčila o tom, že tento muž dluží ženám ze všech koutů světa a že je to prachsprostý podvodník, mého švagra uváděly do naprosté euforie. Smíchy řičel, že ty ženské jsou pitomé nány a že je ten maník v uniformě měl ještě připravit i o střechu nad hlavou.

Když nezvaný návštěvník zazvonil na dveře jeho bytu, podrobil ho výslechu jak se dostal do domu a doprovodil to výhružkou, že volá policii.

Jedno odpoledne u mých příbuzných zazvonil rozčilený mladý muž v montérkách a začal nesouvisle vyprávět : Přijel prý narychlo domů, aby vystřídal manželku v hlídání roční dcery. Šel se s ní rozloučit na chodbu, ona odešla a jemu se zaklaply vchodové dveře. Věděl, že bezpečnostní zámek musí přijít otevřít zámečník. Běžel do přízemí, kde jsou telefony pro první pomoc v podobných případech. Zámečník slíbil, že neprodleně přijede, když je v bytě malé dítě. Upozornil ho, že si musí připravit cca čtyři tisíce korun. Avšak muži v nouzi chybí devět stovek. Švagr se vrhl po své peněžence, ale on ve své opatrnosti nikdy u sebe nemá větší obnos. Chybělo mu pět stovek, a tak na pomoc přizval moji sestru, která mu ochotně bankovku podala. Mladý muž dojatě děkoval a sdělil, že dluh do večera vrátí a spolu s ním přinese ještě láhev dobrého vína.

Budiž švagrovi přičteno k dobru, že mu celá událost došla asi do deseti minut.

Večer se na internetu dozvěděl, že policie hledá podvodníka, který pod popsanou záminkou láká od obyvatel sídliště příspěvek. Byla tam výzva, aby se postižení ozvali. Můj švagr se však policii nepochlubil. Nechtěl, aby ho všichni považovali za hlupáka. Vy si na něj ale všichni dejte pozor. Nikomu v životě již nepomůže a i když před ním upadnete na zem, s lehkostí vás překročí. Sledujte bedlivě svět kolem sebe a dávejte si pozor na všechny podvodníky, jimiž jsme obklopeni.

 

 

 

 

 

 

peníze šmejdi
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.