Jaké jsou nejdůležitější vlastnosti dobrého kufru? Průvodce před nákupem
Ilustrační foto: Pexels

Jaké jsou nejdůležitější vlastnosti dobrého kufru? Průvodce před nákupem

21. 2. 2024

Jestliže rádi cestujete, bude se vám hodit do šatníku kvalitní a zároveň trendy kufr. Pokud nejste zrovna módní znalci a nevíte si s výběrem zavazadla rady, nemusíte zoufat. Právě pro vás máme užitečné tipy a rady na to, jak kvalitní a módní kufr letos vybrat. Čtěte dále a inspirujte se společně s námi!

Podle jakých parametrů vybírat cestovní kufr?

Kvalitní cestovní kufr by měl splňovat hned několik důležitých kritérií. Měl by mít správnou velikost. Tady se tedy zamyslete, na jak dlouhé výlety a cesty nejčastěji jezdíte. Na víkendové pobyty či na prodloužené wellness víkendy si jistě vystačíte s malým příručním kufrem. Ten má spoustu výhod. Jednou z největších je to, že kufr nemusíte na letišti odbavit a ani se nemusíte obávat, že se vám cestou letadlem někde zatoulá. Velké kufry budete potřebovat na delší pobyty. Na trhu jsou pak i středně velké kufry, které jsou ideální na týdenní pobyty. U cestovního kufru pak dále sledujeme i rozložení kapes a popruhy, které u sebe jednotlivé věci v kufru budou držet. Obecně lze doporučit kufr s členitějším dělením kapes. Cestovní kufr pak můžete vybírat i podle materiálu. Na trhu jsou ženám a mužům k mání cestovní kufry z plastu i z kůže  či z koženky. In jsou zejména ty kožené, které jsou nejen vysoce módní a elegantní, ale také jsou odolné a tzv. udržitelné. Udržitelnost se v dnešní době počítá. Před nákupem kufru bude také dobré, abychom zvážili jeho design. O trendy barevném provedení si povíme více níže. Stylové dámské i pánské kufry můžete nakupovat také online na e-shopu CCC. Tady s výběrem zavazadla nešlápnete vedle.

Jaké vlastnosti by měl mít solidní cestovní kufr?

Cestovní kufr by měl mít i dobré vlastnosti. Nestačí jen, aby to byl velký kufr nebo malý. Dobrou vlastností je např. voděodolnost. Ta vám zajistí ochranu věcí v kufru i při dešti nebo při sněhové přeháňce. Dále je dobré, když je kufr odolný proti odírání. Na drobné oděrky si pak můžete pořídit i kvalitní ochranný krém. Ten vám pomůže u kožených kufrů, kde oděrky vkusně zamaskuje. Kvalitní kufry pro ženy i pro muže z odolných materiálů najdete i v nabídce prodejen CCC. Tady si přijde na své každý milovník či milovnice cestování. Cestovní kufry by neměly být ani samy o sobě příliš těžké. Poohlédněte se tedy po cestovních kufrech, které jsou vyrobené z lehčích materiálů. Díky tomu je budete moci naplnit daleko více věcmi. Cestovní kufr by měl mít v ideálním případě i kolečka a posuvné madlo. Madlo pak snadno přizpůsobíte potřebné výšce. V rodině si pak můžete kufr libovolně střídat.

Jaké barvy, motivy či dekorativní prvky by měl mít trendy kufr pro letošní rok?

V letošním roce se můžete před nákupem cestovního kufru zaměřit i na jeho design. Nejlépe uděláte, když si zjistíte, jaké barvy, vzory nebo motivy aktuálně frčí. Letos neuděláte chybu s cestovním kufrem v přírodních nebo v pastelových odstínech. Modrý, hnědý i krémový kufr na cestování tak bude pro letošek skvělou volbou. Vsadit pak můžete i na černé nebo na bílé provedení. Stylové dámské a pánské kufry ve výše zmíněných barvách seženete také v kamenných prodejnách CCC. Zde je to tzv. sázka na jistotu.

 

 

 

cestování
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.