Březnové odpoledne u vody
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Březnové odpoledne u vody

7. 3. 2024

Je pondělí 4.3.24 dopoledne, začíná další březnový týden a počasí venku nevypadá nijak hezky. Ovšem nesmíme zapomínat, že příroda je mocná čarodějka a hraje si s námi. A tak se stalo, že kolem dvanácté hodiny se jako zázrakem venku objevilo slunce a nebe se obléklo do modré.

Jaro se ukázalo v plné parádě a byla by hloupost toho nevyužít. Vzpomněla jsem si na bledule, které teď hodně rostou a s tím přišel i nápad, kam se jet podívat. Los padl na Chlumecké rybníky, vloni jich tam kvetlo požehnaně.

A tak jako vždycky jsme připravili vodu a mlsky pro pejska, já samozřejmě nezbytný foťák a hurá ven. Nebe bylo modré, ale sem tam se začaly objevovat mraky. Na nebi vypadaly jako bílé peřiny. Tentokrát jsme museli jet trochu jinudy než obvykle, kvůli dopravní nehodě, ale moc velká zajížďka to nebyla. Asi tak po půl hodině jsme dorazili na místo určení, zaparkovali jako obvykle a hurá k vodě. Pár lidí mělo stejný nápad, ale místa bylo dost pro všechny.

Nejdříve jsme sešli k velkému Novému rybníku, u vody seděli rybáři kousek od cedule Zákaz rybaření, na hladině se kolébalo několik kachniček a všude byl příjemný klid. Přešli jsme k druhému Zámeckému rybníku, kde by cíl naší cesty měl kvést. Jaké bylo naše překvapení, když po bledulích nebyla ani památka. Trpělivost se vyplácí, šli jsme dál a najednou před námi bylo krásně zeleno a bílo, kytičky byly všude. Chvíli jsme se kochali jarní krásou, pozdravili se s oběma rybníky a vydali jsme se zpátky k autu.

Zvu vás na procházku jarním odpolednem. V dnešní nehezké době si musíme dělat malé radosti a rozkvetlá příroda, modré nebe se sluncem, bílými oblaky a hlavně ticho kolem je balzám na duši. Přeji všem pohodu, zdraví a radost ze života.

 

 

 

fotografování příroda
Hodnocení:
(4.8 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.