Odměna za strach
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Odměna za strach

23. 3. 2024

Ano, čtete správně, jde tu opravdu o strach. Možná to někomu přijde k smíchu a já to pochopím, ono jde o strach ze zubaře. Já se totiž od dětství této lékařské profese fakt bojím.

Jsou to čtyři roky, kdy nám naše stomatoložka odešla do důchodu, aniž by informovala své klienty. Co jsem slyšela z různých stran, sehnat zubaře je docela problém, nám se to podařilo za hodně dlouho. Koncem roku 21 jsme narazili na inzerát, kde přijímali nové klienty. Neváhali jsme a přihlásili jsme se a byli jsme zaregistrováni. Háček byl pouze v jednom, bylo to totiž v Proboštově, což je v okrese města Teplice. Naštěstí to není daleko. Objednáváme se vždy jednou za rok, letos to bylo 19.3.24 na preventivku.

Proboštov je malé město v okrese Teplice s asi 2700 obyvateli. Nejdříve byl součástí osady Novosedlice od r. 1900 je samostatnou obcí. Když jsme tam začali jezdit prohlédli jsme si také okolí. Nedaleko domu, kde je ordinace, je rybník a kolem jsou lesíky na procházky. Loni byl rybník vypuštěný a dělaly se tam nějaké úpravy. V ordinaci jsme byli asi dvě minuty, vše v pořádku, slušně jsme pozdravili, popřáli hezké Velikonoce a spokojeni odešli.

Sice jsme se nechtěli nikde kvůli pejskovi moc zdržovat, ale zvědavost je mocná čarodějka, a tak jsme se šli podívat, jak teď vypadá rybník. Když jsme k němu přišli, nevěřili jsme svým očím. Bylo to úžasné, žádný obyčejný rybník, ale krásně vyzdobená vodní plocha pro ptactvo. Nevzala jsem si foťák, ale mobilem to taky docela šlo. S modrou oblohou nad vodou, dvě labutě uprostřed na ostrůvku a kačenky kolem to byla idyla. Fotky jsou si podobné, chodila jsem kolem rybníka. Nedalo mi to, abych se s vámi o tu krásu nepodělila.

 

 

 

 

fotografování příroda
Hodnocení:
(4.7 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.