Češi si oblíbili eurovíkendy,
hitem jsou severská města

Češi si oblíbili eurovíkendy,
hitem jsou severská města

14. 3. 2013

Hitem letošních eurovíkendů jsou severská města jako Stockholm, Kodaň či Helsinky. Právě v březnu se naplno rozjíždí hlavní období, kdy lidé vyrážejí na výlety do evropských metropolí - na eurovíkend na jaře pojede kolem 200 tisíc Čechů.

K tradičním nejpopulárnějším městům stále patří Paříž, Řím, Londýn, Florencie a Valencie. "Paříž je dlouhodobě nejoblíbenější jarní metropole. Popularitě Říma nahrává zájem o volbu papeže," uvedla Kateřina Komedová ze serveru Zájezdy.cz. Výrazně vyšší zájem než loni je však o Stockholm, Kodaň a Helsinky. "Právě na jaře tam panuje příjemné počasí na procházky a poznávání tamní kultury," řekl mluvčí cestovní kanceláře Fischer Jan Osúch.

Výlety do evropských metropolí se stávají stále populárnější - letos na ně vyrazí podle odhadu analytické společnosti Mag Consulting až 200 tisíc lidí. Dvě třetiny z nich pojedou individuálně, třetina s cestovní kanceláří. "Trend se mírně mění ve prospěch individuálního cestování, ale pro určitou skupinu lidí je stále cestování s cestovními kancelářemi jedinou volbou. Jde jednak o klienty, kteří chtějí co nejlacinější pobyt a zájezdy jsou tak realizovány hromadně autobusem, pak o ty, co chtějí vše rychle vyřešit na jednom místě za rozumný poměr cena/výkon," sdělil Michal Tůma ze serveru Invia.cz.

Na výlety do evropských metropolí vyrážejí hlavně páry bez dětí nebo senioři, většinou na tři dny. "Doporučujeme jim spíše termíny mimo hlavní svátky (velikonoční víkend), kdy lze zařídit levnější letenky a také ceny hotelů jsou nižší. Lepší je se také vyhnout odletu v pátek a návratu v neděli," dodal Osúch.

eurovíkendy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.