Muži a deprese? Často se
na ni nepřijde, neboť ji tají

Muži a deprese? Často se
na ni nepřijde, neboť ji tají

7. 5. 2013

Muž je silnější pohlaví. Asi ano, ale velmi často skrývá slabá místa: nerad mluví o svých potížích, trablech, což může vést až k tragickým následkům. Například deprese u mužů je těžko rozeznatelná, a tím pádem se neléčí.

A protože se muži se svými problémy nesvěří a tudíž nevyhledají odbornou pomoc, nacházejí někteří z nich východisko v sebevraždě. Potvrdila to studie berlínských expertů.

Podle statistik trpí depresemi více ženy než muži. Nemoc se ovšem u každého pohlaví projevuje jinak. Ženy o problémech mluví a neodmítají pomoc odborníka. Muži se naopak „uzavřou“ do sebe, začnou extrémně sportovat, úmyslně se zahltí prací. Není výjimkou, že řešení hledají i v intenzivním sexu nebo riskantní jízdě autem.

„To ale úplně špatně, problémů se nezbaví, hlavu si nevyčistí, neosvobodí se. Naopak jsou stále pod větším tlakem. Nejsou schopni se psychicky uvolnit, neboť hladina kortizolu je v jejich těle vysoká,“ uvedli odborníci.

Počet onemocnění narůstá zejména u mladých mužů. Nejvíce nebezpečný průběh nemoci se pak vyskytuje hlavně u starších mužů. Ti, kteří žijí sami nebo jsou nemocní, si sáhnou na život mnohem častěji, trpí-li depresemi. Počet spáchaných sebevražd je u mužů všeobecně vyšší než u žen.

deprese
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.