Začíná řádit chřipka,
nemocných přibývá

Začíná řádit chřipka,
nemocných přibývá

13. 3. 2012

V České republice pokračuje zvýšený výskyt chřipky – proti minulému týdnu přibylo 7,4 procenta nemocných. Na 100 tisíc obyvatel tak nyní připadá 1276 případů. O celou třetinu potom vzrostl počet chřipce podobných onemocnění.

„Nejvyšší vzestup nemocnosti byl zaznamenán v kraji Pardubickém a Moravskoslezském, některé kraje ale evidovaly i pokles,“ uvedl na stránkách ministerstva zdravotnictví hlavní hygienik Michael Vít s odkazem na Ústecký, Olomoucký a Zlínský kraj. Ve Středočeském a Královéhradeckém kraji je přibližně stále stejně nemocných.

O více než třetinu (34,7 procenta) pak stoupl počet těch, kteří mají chřipce podobná onemocnění. Výrazné jsou regionální trendy, v některých krajích došlo k poklesu, například ve Středočeském, Královéhradeckém nebo v Olomouckém, naopak dramatický vzestup (o 166,7 procenta) zjistili lékaři v Pardubickém kraji. „Tento nerovnoměrný vývoj do značné míry koresponduje i s poněkud netypickým vývojem celé letošní epidemické sezóny v Evropě,“ dodal hygienik.

V České republice jde stále o lokální až regionální epidemie, dominuje kmen A/H3N2. Nejvíce ohroženi jsou malé děti a starší lidé.

chřipka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.