Hořčice

Hořčice

7. 6. 2013

Hořčice se vyrábí ze semínek rostliny z čeledi brukvovitých - skupiny rostlin působících proti rakovině. Hořčičné semínko doopravdy obsahuje složky, které podle studií mohou potlačit růst rakovinných buněk.

Hřejivý efekt hořčice ulevuje od překrvení, takže byla tradičně používána k přikládání na hruď (hořčičné placky). Stejně jako kajenský pepř má při zevním použití schopnost odčerpat nervovým buňkám substanci P, látku přenášející signály bolesti do mozku. Hořčičné obklady také zvýší prokrvení prstů u osob s Raynaudovou chorobou, oběhovým onemocněním doprovázeným nepřirozeným proběláváním až modráním prstů v chladném počasí.

O hořčici se také říká, že stimuluje chuť k jídlu zvýšením tvorby slin a trávících šťáv. Špetka hořčičného prášku přidaná do koupele nohou pomáhá zničit plísně při tzv. atletické noze.

Ale pozor, hořčičného semínka nejezte příliš mnoho, ani více než 1 lžičku hořčičného prášku, protože semínka mají silně projímavé účinky, zatímco prášek vyvolává zvracení.

Z knihy JÍDLO LÉČÍ

Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.