Milion eur za stopu
k loupeži šperků!

Milion eur za stopu
k loupeži šperků!

6. 8. 2013

Jedna z pojišťoven britského pojišťovacího syndikátu Lloyd's of London nabízí odměnu milion eur (asi 26 milionů korun) tomu, kdo pomůže najít šperky z velké loupeže ve francouzském Cannes. Šperky, které v letovisku na francouzské riviéře koncem července ukradl neznámý ozbrojený muž z hotelu Carlton, měly hodnotu 103 milionů eur (asi 2,7 miliardy Kč). Jde tak o jednu z největších krádeží šperků v historii.

John Shaw z pojišťovací agentury SW Associates, která pracuje pro pojišťovací trh Lloyd's of London, agentuře Reuters řekl, že inzerát o odměně bude zveřejněn v denících Le Parisien, Nice-Matin a International Herald Tribune. Otištěny budou i fotografie dvou prstenů s diamanty, brože a náhrdelníku, které jsou součástí lupu.

Shaw věří, že nabízená částka je dost vysoká na to, aby povzbudila případného svědka, osobu blízkou pachatelům či kupce šperků, aby podali o krádeži informaci.

Reuters připomíná, že pojišťovna už v roce 2008 vyhlásila odměnu milion dolarů (asi 19,5 milionu korun) za informaci vedoucí k nalezení šperků v hodnotě 105 milionů dolarů ukradených z pařížského klenotnictví Harry Winston. Díky osobě, která se přihlásila, se našla více než polovina šperků z tohoto lupu.

Policie nyní pátrá po neznámém zločinci, který měl obličej maskovaný šátkem a z místa činu utekl pěšky. Celá krádež za bílého dne trvala jen asi minutu. Muž se dostal do hotelu přes zavřené francouzské dveře a vytáhl zbraň na tři přítomné muže z ochranky, dva prodejce a manažera právě konané výstavy šperků. Ve výstavní místnosti nebyl v tu chvíli přítomen nikdo z potenciálních zákazníků. Cennosti, zejména prsteny, náušnice a přívěsky, velmi rychle hodil do přichystaného pytle a zmizel.

zločin
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.